BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nak beli iphone tapi tak mampu. T.T

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Mon Jul 13 2015, 01:28

nak beli iphone bagi dik. tapi tak mampu lah. kenapa iphone mahal sangat??? haih. Crying or Very sad sangka dik dapat keputusan yg baik boleh beli iphone yg dia mau. tapi macam mana?? tak mampu pun. tak mau dia rasa sedih lah. nak tanya ada apa2 suggestion tak??? tq.
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Mon Jul 13 2015, 03:42

Nana00 wrote:
nak beli iphone bagi dik. tapi tak mampu lah. kenapa iphone mahal sangat??? haih. Crying or Very sad sangka dik dapat keputusan yg baik boleh beli iphone yg dia mau. tapi macam mana?? tak mampu pun. tak mau dia rasa sedih lah. nak tanya ada apa2 suggestion tak??? tq.

mengapa nak beli phone yg baru??? tambah beban kamu saja. dan saya rasa pelajar tak perlu guna sampai iphone. ada phone guna sudah ok lah. belajarlah baik2. bukan fokus kat iphone ni.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Tue Jul 14 2015, 10:48

Pi mana cari kakak yg sebaik macam ko.
jika dik nk beli sepatutnya guna duit sendiri.. Bleh buat kerja sampingan dan dpt duit poket.
Byk telco ada offer bundle package. Harga iphone tak begitu mahal.
bleh layari internet utk cari info mengenai promosi iphone.


Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Wed Jul 15 2015, 00:35

kalau kamu yg cakap tu betul. harga iphone tu berpatutan tentu saya akan pilih iphone. sekarang saya cuma nak cari smartphone yg harga tu rendah dan spec tu tinggi. terlalu banyak model yg boleh pilih. pening lah. tak tau nak pilih apa.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Thu Jul 16 2015, 13:06

Nana00 wrote:
kalau kamu yg cakap tu betul. harga iphone tu berpatutan tentu saya akan pilih iphone. sekarang saya cuma nak cari smartphone yg harga tu rendah dan spec tu tinggi. terlalu banyak model yg boleh pilih. pening lah. tak tau nak pilih apa.


celcom ada promosi hari raya..
harga iphone from RM238...
tapi x tau promosi ni sampai bila..cepat pi check tgk
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Thu Jul 16 2015, 23:51

lepas saya masuk link tu saya rasa plan ni sangat sesuai kamu lah. harga berpatutan juga.
data plan ni macam ni.
bagi kamu 200 minutes free call dan 200 free sms ke all network.
dan bagi 3GB+3GB quota.
monthly commitment cuma Rm235 saja untuk 2 lines.
macam mana?? haha. saya share link bagi kamu tengok.
https://www.celcom.com.my/personal/devices/iphone
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Sat Jul 18 2015, 12:28

postpaid tak sebagus prepaid..postpaid perlu tie up dgn bundle package..
charge rate tinggi..
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Sun Jul 19 2015, 00:54

kalau kamu mau kamu boleh pilih china brand. sekarang china brand tu high spec dan harga rendah. macam Xiaomi dan Oppo. celcom sekarang charge rate tu sudah rendah lah. kamu boleh pi sana tengok.
Back to top Go down
gaia2012



Posts : 9
Points : 9
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Mon Jul 20 2015, 01:56

Digi Iphone pelan. bapak murah ni.. gi la cari info dulu
lepas banding baru la membuat keputusan ya
Back to top Go down
josephchia8888



Posts : 19
Points : 33
Join date : 2012-11-01

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Mon Jul 20 2015, 02:04

Digi pelan utk Samsung S6 ni lbih murah
Umobile pn murah jugak.. tp line die x stable
skrg masa Raya tentu ade promosi punya
cube buat survey dulu
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 62
Points : 76
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Mon Jul 20 2015, 12:05

jangan keliru dgn pendapat org lain..setiap org ada perspektif yang berbeza...
telco yg berlainan ada kebaikan dan keburukkan yg berbeza..
ko perlu pilih telco yg dpt bagi apa yg ko nak dgn deal yg bagus..
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Tue Jul 21 2015, 00:32

terima kasih semua yar. tengok tengok celcom plan lebih berbaloi. nanti tanya dik tengok.
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Thu Jul 23 2015, 01:50

gaia2012 wrote:
Digi Iphone pelan. bapak murah ni.. gi la cari info dulu
lepas banding baru la membuat keputusan ya

aq dah buat perbandingan. Digi murah xguna, line mmg teruk. naik angin bile gune haha!
bail la pilih Celcom.. liputan and speed yg terbaik, usah risau tentang line isu
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   Thu Jul 23 2015, 01:51

josephchia8888 wrote:
Digi pelan utk Samsung S6 ni lbih murah
Umobile pn murah jugak.. tp line die x stable
skrg masa Raya tentu ade promosi punya
cube buat survey dulu

offer hp baik x guna klo liputan teruk kan?
aq ni nk line bagus punya.. klo tidak ape gune utk ambik pelan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nak beli iphone tapi tak mampu. T.T   

Back to top Go down
 
nak beli iphone tapi tak mampu. T.T
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Favourite iPhone app?
» iphone game - gun bro Multiplayer
» There's an iphone app for counting bites!!
» Iphone app
» WTS new white iphone 5 32GB

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Computers . Handphone . Gadget . Internet :: Iphone User-
Jump to: