BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SusanChong007



Posts : 18
Points : 28
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    Mon Sep 23 2013, 03:31

http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/09/engineer-bought-12100-cups-pudding-earn-1-25-million-air-miles/
Baru je baca article ni kelmarin
" The Engineer who bought over 12,100 Cups of pudding to Earn 1.25 Million Air Miles."
Haha, i rasa lucu lah, tapi bijak jugak.. hanya pakai $3000 dgn kad kredit je dan dpt tiket penerbangan percuma. pandainyerrrr.. privilege ni bila baru sampai kat Malaysia

@__@
Back to top Go down
babydear80

avatar

Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    Mon Sep 23 2013, 13:08

SusanChong007 wrote:
http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/09/engineer-bought-12100-cups-pudding-earn-1-25-million-air-miles/
Baru je baca article ni kelmarin
" The Engineer who bought over 12,100 Cups of pudding to Earn 1.25 Million Air Miles."
Haha, i rasa lucu lah, tapi bijak jugak.. hanya pakai $3000 dgn kad kredit je dan dpt tiket penerbangan percuma. pandainyerrrr.. privilege ni bila baru sampai kat Malaysia

@__@
lol!  nak jadi orang gemuk ke?? walaupun hadiah tu lumayah!!! hahaha
Back to top Go down
AnnabellaTan



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    Tue Sep 24 2013, 02:31

Dunia ni penuh dengan berbagai-bagai jenis orang. Tentu ada yang lebih pandai. Kalao sy tau awal-awal, mungkin saya lah yang dapat 1.25 million air miles tu! Haha...Apa yang sy guna sekarang ialah travel reward credit card dan guna lebih kurang RM5,000 setiap bulan. Jadi sy kumpul reward point dan tukar ticket to pi oversea setiap tahun. Macam CIMB Enrich World Master Card, Citibank Premier Miles Amex, RHB Visa Infinity and Maybank Kris Flyers semua pun berfungsi sama...
Back to top Go down
esther_chan



Posts : 16
Points : 18
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    Tue Sep 24 2013, 21:47

Bagi saya tunai dah cukup... Guna kad kredit maknanya berhutang kepada bank. Macam "postpaid", bila guna syok sangat sebab tak de had, tapi bila bil datang baru tahu kesan... Tambahan lagi, mata ganjarannya sikit sangat. Kalo nak tukar hadiah yang lebih besar, kena belanja lebih banyak. Saya belum tambah kos tahunan kad kredit yang tinggi juga. Tak untungkan?
Back to top Go down
kimsian86



Posts : 28
Points : 44
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    Thu Sep 26 2013, 10:24


i dh tolong bro buat chart ni.. harap chart ni dpt tolong ko pilih kad yg sesuai ye..
CIMB Enrich Miles - convertion rate paling tinggi dengan RM6= 1 Enrich Miles
Citi premier miles - welcome bonus yg paling tinggi ( 60ribu enrich miles points)
Maybankard World Mastercard -caj annual fee paling tinggi

Back to top Go down
missycheesie



Posts : 23
Points : 25
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    Thu Sep 26 2013, 21:52

kad saya citi premier miles amex. saya pilih ia sebab ia bagi welcome bonus sebanyak 60k Enrich Miles point tau? sya boleh tukar tiket penerbangan ke Europe secara percuma dengan point itu.. selain itu saya dengar ada discount untuk makan juga.
http://www.citibank.com.my/pmamex
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!    

Back to top Go down
 
Article yg lucu tapi bijak.. mai tengok!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Doomlord article in the new SFX
» Link to Dynaco SCA-35 rebuild article - good information
» [Card Review Article] Card Sneak-a-Peek: Herald of Perfection
» [Deck Review Article] Gladiator Beasts
» interesting article...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Business & Economies :: Bincang-Bincang Perniagaan-
Jump to: