BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Minyak hitam dari pasaraya

Go down 
AuthorMessage
miniang



Posts : 60
Points : 68
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Minyak hitam dari pasaraya   Mon Oct 29 2018, 04:13

Terbeli minyak palsu dari giant. Tak sure la betul palsu atau tak tapi mechanic kata kualiti lain. Haritu beli sebab murah sangat. Boleh ke mintak refund macam tu?
Back to top Go down
SusanChong007



Posts : 21
Points : 31
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Mon Oct 29 2018, 11:04

miniang wrote:
Terbeli minyak palsu dari giant. Tak sure la betul palsu atau tak tapi mechanic kata kualiti lain. Haritu beli sebab murah sangat. Boleh ke mintak refund macam tu?

murah sangat tu mesti palsu punya, mana ada minyak enjin yang ori akan jual murah? Ni mesti dapat minyak palsu~
Back to top Go down
montyashley



Posts : 11
Points : 19
Join date : 2011-04-12

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Mon Oct 29 2018, 11:06

miniang wrote:
Terbeli minyak palsu dari giant. Tak sure la betul palsu atau tak tapi mechanic kata kualiti lain. Haritu beli sebab murah sangat. Boleh ke mintak refund macam tu?

kalau macam tu jangan guna lagi, takut betul-betul minyak enjin yang palsu. kereta akan rosak jika kamu masih guna minyak yang kamu beli tu, nasib baik mechanic ada bagitau.
Back to top Go down
miaospec



Posts : 7
Points : 9
Join date : 2012-03-16

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Mon Oct 29 2018, 11:09

miniang wrote:
Terbeli minyak palsu dari giant. Tak sure la betul palsu atau tak tapi mechanic kata kualiti lain. Haritu beli sebab murah sangat. Boleh ke mintak refund macam tu?

jangan harap lah boleh refund, lain kali kalau ada barang jual murah kena tengok apa benda yang bagi diskaun, macam minyak enjin ni lebih baik jangan beli dengan harga murah, nanti menyusahkan sendiri sahaja.
Back to top Go down
paddyfeel



Posts : 10
Points : 14
Join date : 2011-06-17

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Tue Oct 30 2018, 10:56

SusanChong007 wrote:

murah sangat tu mesti palsu punya, mana ada minyak enjin yang ori akan jual murah? Ni mesti dapat minyak palsu~

pandai pun, tahu harga minyak enjin tu mesti mahal. Tak macam orang biasa nampak harga murah ingat dapat untung, mana tahu nanti kuat rugi
Back to top Go down
paddyfeel



Posts : 10
Points : 14
Join date : 2011-06-17

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Tue Oct 30 2018, 10:57

miaospec wrote:

jangan harap lah boleh refund, lain kali kalau ada barang jual murah kena tengok apa benda yang bagi diskaun, macam minyak enjin ni lebih baik jangan beli dengan harga murah, nanti menyusahkan sendiri sahaja.

Haha, kamu pernah kena benda yang susah macam ni ke?
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 50
Points : 62
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Wed Oct 31 2018, 06:05

miniang wrote:
Terbeli minyak palsu dari giant. Tak sure la betul palsu atau tak tapi mechanic kata kualiti lain. Haritu beli sebab murah sangat. Boleh ke mintak refund macam tu?

Kalau dah murah sangat ni mesti engine oil yg fake sbb engine oil yg original price x kan drop down sampai murah mcm tu sekali. Aku ada tengok kat lazada & 11street pun ada jual jgk engine oil yg murah2 cenggini.
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 34
Points : 42
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Wed Oct 31 2018, 06:09

mikkesho wrote:

Kalau dah murah sangat ni mesti engine oil yg fake sbb engine oil yg original price x kan drop down sampai murah mcm tu sekali. Aku ada tengok kat lazada & 11street pun ada jual jgk engine oil yg murah2 cenggini.

Risau pulak nak beli engine oil takut jugak terbeli yg palsu kang hbis rosak enjin kereta. Tak pasal2 hbis duit kt part repair engine pulak.
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 27
Points : 29
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Thu Nov 01 2018, 10:37

mikkesho wrote:

Kalau dah murah sangat ni mesti engine oil yg fake sbb engine oil yg original price x kan drop down sampai murah mcm tu sekali. Aku ada tengok kat lazada & 11street pun ada jual jgk engine oil yg murah2 cenggini.

Jangan harap lah, minyak enjin tu boleh turun harga, sebab penjual dah tahu mana satu kereta tak perlun minyak enjin, mana satu orang tak perlu satu kereta, jadi siapa nak turun harga?
Back to top Go down
montyashley



Posts : 11
Points : 19
Join date : 2011-04-12

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Thu Nov 01 2018, 10:40

missycheesie wrote:


Jangan harap lah, minyak enjin tu boleh turun harga, sebab penjual dah tahu mana satu kereta tak perlun minyak enjin, mana satu orang tak perlu satu kereta, jadi siapa nak turun harga?

Suara macam lama simpan kat hati, sekarang boleh cakap apa yang rasa tak adil tu~ tengok lah mana satu hari ada kereta yang pakai cahaya matahari sahaja... lol!
Back to top Go down
paddyfeel



Posts : 10
Points : 14
Join date : 2011-06-17

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Fri Nov 02 2018, 11:35

missycheesie wrote:

Jangan harap lah, minyak enjin tu boleh turun harga, sebab penjual dah tahu mana satu kereta tak perlun minyak enjin, mana satu orang tak perlu satu kereta, jadi siapa nak turun harga?

Nasib baik ada pesaing yang kuat dalam market, kalau ada syarikat dah monopili dalam market ni, mesti mahal gila harga minyak enjin tu
Back to top Go down
SusanChong007



Posts : 21
Points : 31
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Fri Nov 02 2018, 11:38

lumberkereta wrote:


Risau pulak nak beli engine oil takut jugak terbeli yg palsu kang hbis rosak enjin kereta. Tak pasal2 hbis duit kt part repair engine pulak.

Kalau risau dapat minyak yang palsu , pergi kedai yang jual minyak enjin yang betul-betul ori. Macam stesen minyak dan service center pun ok juga~
Back to top Go down
SusanChong007



Posts : 21
Points : 31
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Fri Nov 02 2018, 11:40

montyashley wrote:


Suara macam lama simpan kat hati, sekarang boleh cakap apa yang rasa tak adil tu~ tengok lah mana satu hari ada kereta yang pakai cahaya matahari sahaja... lol!

Tapi sekarang masih pakai minyak, bila kami boleh dapat tengaok harga barang turun No
Back to top Go down
miaospec



Posts : 7
Points : 9
Join date : 2012-03-16

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Fri Nov 02 2018, 21:01

SusanChong007 wrote:


Tapi sekarang masih pakai minyak, bila kami boleh dapat tengaok harga barang turun No

I cakap saja, cuma nak guna cara lain untuk complain harga minyak tu masih mahal
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 27
Points : 29
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Fri Nov 02 2018, 21:07

montyashley wrote:


Suara macam lama simpan kat hati, sekarang boleh cakap apa yang rasa tak adil tu~ tengok lah mana satu hari ada kereta yang pakai cahaya matahari sahaja... lol!

betul, dah lama saya simpan dalam hati. Tapi cuma boleh cakap saja, harga turun ke tak turun bukan kepurtusan sendiri.
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 27
Points : 29
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Fri Nov 02 2018, 21:11

paddyfeel wrote:


Nasib baik ada pesaing yang kuat dalam market, kalau ada syarikat dah monopili  dalam market ni, mesti mahal gila harga minyak enjin tu

Saya rasa mereka dah siap bincang tahap harga minyak tu boleh sampai mana, tak ada orang nak musnahkan market itu, semua orang nak untung kan?
Back to top Go down
ahkeok



Posts : 20
Points : 24
Join date : 2012-01-27

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Tue Nov 06 2018, 23:56

tu laaa. yang gi beli kat supermarket tu asal?? len kali beli la kat pengedar yang sah. cam aku beli kat petrol stesen shell je terus
Back to top Go down
ahkeok



Posts : 20
Points : 24
Join date : 2012-01-27

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Wed Nov 07 2018, 00:00

missycheesie wrote:
paddyfeel wrote:


Nasib baik ada pesaing yang kuat dalam market, kalau ada syarikat dah monopili  dalam market ni, mesti mahal gila harga minyak enjin tu

Saya rasa mereka dah siap bincang tahap harga minyak tu boleh sampai mana, tak ada orang nak musnahkan market itu, semua orang nak untung kan?

ye la kalau nak untung pun jangan la sampai menipu jual fake engine oil. kalau ko beli kat online tu memang tinggi kemungkinan la dapat fake. lepas tu pakai kereta rosak kesian kat pembeli. pada pembeli pulak jadi la pengguna bijak guna minyak hitam ori
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 27
Points : 29
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Wed Nov 07 2018, 00:05

ahkeok wrote:
ye la kalau nak untung pun jangan la sampai menipu jual fake engine oil. kalau ko beli kat online tu memang tinggi kemungkinan la dapat fake. lepas tu pakai kereta rosak kesian kat pembeli. pada pembeli pulak jadi la pengguna bijak guna minyak hitam ori
Betul betul xD
Back to top Go down
miaospec



Posts : 7
Points : 9
Join date : 2012-03-16

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Wed Nov 07 2018, 00:08

ahkeok wrote:
tu laaa. yang gi beli kat supermarket tu asal?? len kali beli la kat pengedar yang sah. cam aku beli kat petrol stesen shell je terus
tapi bukan semua pakai shell. aq pakai eneos.
Back to top Go down
ahkeok



Posts : 20
Points : 24
Join date : 2012-01-27

PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   Wed Nov 07 2018, 00:13

miaospec wrote:
ahkeok wrote:
tu laaa. yang gi beli kat supermarket tu asal?? len kali beli la kat pengedar yang sah. cam aku beli kat petrol stesen shell je terus
tapi bukan semua pakai shell. aq pakai eneos.

eneos pun ada pengerdar sah kann??? tapi tak sure la kat mana selain workshop. sesetengah workshop pun bukan boleh percaya. ala nak senang ko tukar je pakai shell helix. nak cari pengedar sah pun senang. lagi pun helix ultra tu memang terbaik la untuk enjin. smooth je dan tahan lama.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Minyak hitam dari pasaraya   

Back to top Go down
 
Minyak hitam dari pasaraya
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Gaara is from Uzumaki clan
» Mangrove bonsai
» Philantus Neruri/Cendrawasih

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: