BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Tayar pancit

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miaospec



Posts : 4
Points : 6
Join date : 2012-03-16

PostSubject: Tayar pancit   Mon Mar 13 2017, 01:23

Minggu lepas, tayar kereta aq pancit kat tepi jalan. Dua2 tayar pun dekat sebelah kiri.

Nasib baik, area tu ada byk kedai tayar. Lps tu, aq pun minta dorg tolong tarik kereta masuk kedai utk tukar tayar.
Masa tu, aq pun tak dpt fikir byk. Igt nak cari tayar replacement utk sementara.
So aq ambil lah tayar yang murah2... tayar viking...
Lgpun, dorg ada charge labour tolong pasang dan tukar tayar kat belakang pi depan baru
balance sbb kan different brand tayar. So harga agak mahal jugak...

Skrg ni, baru nampak yg 2 tayar lagi tu dah hampir botak..  
So aq pun igt nak tukar semua sekali kpd viking ni, sbb baru je beli tak nak bazir kan,
tapi search dekat website  tak byk detail utk jenama ni.
So u guys rasa, aq kena tukar empat2 tayar utk brand lain atau tukar 2 tayar viking jugak?
Back to top Go down
bazinga8888



Posts : 8
Points : 8
Join date : 2012-02-08

PostSubject: Re: Tayar pancit   Tue Mar 14 2017, 04:24

miaospec wrote:
Minggu lepas, tayar kereta aq pancit kat tepi jalan. Dua2 tayar pun dekat sebelah kiri.

Nasib baik, area tu ada byk kedai tayar. Lps tu, aq pun minta dorg tolong tarik kereta masuk kedai utk tukar tayar.
Masa tu, aq pun tak dpt fikir byk. Igt nak cari tayar replacement utk sementara.
So aq ambil lah tayar yang murah2... tayar viking...
Lgpun, dorg ada charge labour tolong pasang dan tukar tayar kat belakang pi depan baru
balance sbb kan different brand tayar. So harga agak mahal jugak...

Skrg ni, baru nampak yg 2 tayar lagi tu dah hampir botak..  
So aq pun igt nak tukar semua sekali kpd viking ni, sbb baru je beli tak nak bazir kan,
tapi search dekat website  tak byk detail utk jenama ni.
So u guys rasa, aq kena tukar empat2 tayar utk brand lain atau tukar 2 tayar viking jugak?

klau aq tukar brand semua same, xmesti nak mahal2 atau branded je.. tayar murah pun boleh je gune.3-6 bulan pgi servis dah okay la
Back to top Go down
Ryeonism



Posts : 4
Points : 4
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: Tayar pancit   Wed Mar 15 2017, 00:08

Kalau kureng bjet, tukar jerr viking.
Masa aku tukar tayar kereta aritu, dorg ade recommend viking jugak.
Tapi aq reject la sbb dah biasa ngan Dunlop.
Rasa dunlop lg tahan lama, gripping pun cun.
Back to top Go down
gaia2012



Posts : 9
Points : 9
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: Tayar pancit   Wed Mar 15 2017, 03:08

miaospec wrote:
Minggu lepas, tayar kereta aq pancit kat tepi jalan. Dua2 tayar pun dekat sebelah kiri.

Nasib baik, area tu ada byk kedai tayar. Lps tu, aq pun minta dorg tolong tarik kereta masuk kedai utk tukar tayar.
Masa tu, aq pun tak dpt fikir byk. Igt nak cari tayar replacement utk sementara.
So aq ambil lah tayar yang murah2... tayar viking...
Lgpun, dorg ada charge labour tolong pasang dan tukar tayar kat belakang pi depan baru
balance sbb kan different brand tayar. So harga agak mahal jugak...

Skrg ni, baru nampak yg 2 tayar lagi tu dah hampir botak..  
So aq pun igt nak tukar semua sekali kpd viking ni, sbb baru je beli tak nak bazir kan,
tapi search dekat website  tak byk detail utk jenama ni.
So u guys rasa, aq kena tukar empat2 tayar utk brand lain atau tukar 2 tayar viking jugak?

tukar same je sbb dah tukar 2 viking and test performance tu camne
sementara tgok tire tu blh tahan bila2 je klo okay tukar balik sbb murah kan klo tak okay tukar balik jename yg biasa pakai

Ryeonism wrote:
Kalau kureng bjet, tukar jerr viking.
Masa aku tukar tayar kereta aritu, dorg ade recommend viking jugak.
Tapi aq reject la sbb dah biasa ngan Dunlop.
Rasa dunlop lg tahan lama, gripping pun cun.

harga viking berepa tu lebih kurang dgn Dunlop ke?
tapi kawan guna Dunlop setahun lebih je kualiti tayar dh kurang byk dn ade bunyi dh
Back to top Go down
timthor



Posts : 5
Points : 5
Join date : 2012-03-19

PostSubject: Re: Tayar pancit   Wed Mar 15 2017, 22:41

Ryeonism wrote:
Kalau kureng bjet, tukar jerr viking.
Masa aku tukar tayar kereta aritu, dorg ade recommend viking jugak.
Tapi aq reject la sbb dah biasa ngan Dunlop.
Rasa dunlop lg tahan lama, gripping pun cun.

dah bpe lma ko pkai dunlop tu?mn harga lg murah? sbb aku tukar tayar kete ayh aku tahun lps, mmber aku rekomen Viking ProTech HP. Last2 aku pon try la..smpai skrg ayh aku ckp okay je..
Guna kt jalan bsah ke kering ke lopak ke takde hal lorrr. Jalan kampung biase la jln bkn elok sgt. So far mmg takde dgr mslh pape lg. kira padan la dgn harga kan..bg aku puas ati la !


Last edited by timthor on Sun Mar 19 2017, 23:50; edited 1 time in total
Back to top Go down
miaospec



Posts : 4
Points : 6
Join date : 2012-03-16

PostSubject: Re: Tayar pancit   Fri Mar 17 2017, 00:37

Bini aq pun suruh tukar yg remaining 2 tu pi viking..
Kata nak jimat cost, lagipn dah guna 2 biji viking tu hampir 2 minggu.
So far ok je. Aizz, try je la. terima kasih byk2.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar pancit   

Back to top Go down
 
Tayar pancit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: