BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Nak main game dengan aman...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
volkswage

avatar

Posts : 9
Points : 11
Join date : 2011-10-01

PostSubject: Nak main game dengan aman...   Mon Dec 26 2016, 03:58

aq ni kaki game rapi kalau gi mane2 ak main game online kat hp la
tapi selalu sangkut2 line dia so jadi x syok kalau aq main kat luar rumah
aq perlukan telco yg line dia clear and data dia boleh tahan byk
so, aq boleh la main game dgn aman tnpa sebarang gangguan
Back to top Go down
sasatan



Posts : 9
Points : 11
Join date : 2012-02-10

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Tue Dec 27 2016, 03:21

volkswage wrote:
aq ni kaki game rapi kalau gi mane2 ak main game online kat hp la
tapi selalu sangkut2 line dia so jadi x syok kalau aq main kat luar rumah
aq perlukan telco yg line dia clear and data dia boleh tahan byk
so, aq boleh la main game dgn aman tnpa sebarang gangguan

cuba dl app yg blh menambah kelajuan dia. aku jugak ade main online game
dulu mmg slow tp kini masalah dah selesai sbb app tu tlh menambat kelajuan
abes tu xkan lag apabila main games
Back to top Go down
soyacincaubear1



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2013-03-26

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Tue Dec 27 2016, 03:25

buatpe nak main online game?
online game makan internet data and battery banyak, langsung xberi sebarang kebaikan
baik jangan main begitu banyak. jaga sikit handfon awak
Back to top Go down
dengdeng



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2016-11-01

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Tue Dec 27 2016, 23:09

Siyes ah weh? Aku takpaham betulah orang yang suka main game ni. Tak sayang ke data korang tu? Dah ah data ciput nak main game lagi. OMG. Memang tidak lah data untuk game. Sayang wehhhhhhh.
Back to top Go down
supermariojj



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-10-13

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Wed Dec 28 2016, 05:17

dengdeng wrote:
Siyes ah weh? Aku takpaham betulah orang yang suka main game ni. Tak sayang ke data korang tu? Dah ah data ciput nak main game lagi. OMG. Memang tidak lah data untuk game. Sayang wehhhhhhh.

kdg2 simpan data byk2 pun nak buat ape?? nanti burn jugak data tu kalau x abes pkai kite jugak yg rugi lagi pun biar la dia nak main game online tu dah hobi dia ape... hahahaha
tpi beli data byk semata2 utk main game, kire rugi jugak sebab stau aku game online kat hp tu tak mkn byk sgt data kan? hehehehe maafla kalau aku salah
Back to top Go down
supermariojj



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-10-13

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Wed Dec 28 2016, 05:19

sasatan wrote:

cuba dl app yg blh menambah kelajuan dia. aku jugak ade main online game
dulu mmg slow tp kini masalah dah selesai sbb app tu tlh menambat kelajuan
abes tu xkan lag apabila main games

wjud ke app yg bleh tambah kelajuan dia? sbb bagi aku kalau dah name nye telco lembab,
semuanye lembab... sekarang dah x de pun telco yg menjanjikan tenet laju n broooo..
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Wed Dec 28 2016, 16:57

TS, mungkin telco yg ko pakai skrg liputannya asyik penuh
jadi line dia akn terjejas dan kelajuan lambat sikit
baik ko tukar ke telco yg terdpt liputan yg luas.


Last edited by bacardipro on Wed Dec 28 2016, 17:26; edited 1 time in total
Back to top Go down
lotu



Posts : 23
Points : 31
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Wed Dec 28 2016, 17:13

bacardipro wrote:
TS, mungkin telco yg ko pakai skrg liputannya asyik penuh, jadi line dia akn terjejas dan kelajuan lambat sikit. baik ko tukar ke telco yg terdpt liputan yg luas.

Setahu saya, Celcom telah naik taraf tower2 tu
Selepas naik taraf, liputan dan kelajuan internet akn menaik tingkat dgn lebih laju dan tiada masalah internet
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Wed Dec 28 2016, 17:57

lotu wrote:

Setahu saya, Celcom telah naik taraf tower2 tu
Selepas naik taraf, liputan dan kelajuan internet akn menaik tingkat dgn lebih laju dan tiada masalah internet

Ohhhh.. No wonder member aku asyik rekomen aku tukar ke celcom
kerana postpaid plan mmg menarik sungguh.. Salah 1 adalah First Platinum
ia mempunyai 30gb data biasa + 30gb weekend data dan unlimited calls & sms
kesemua tu cuma harga RM150 sebln je
Back to top Go down
volkswage

avatar

Posts : 9
Points : 11
Join date : 2011-10-01

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Fri Dec 30 2016, 04:48

bacardipro wrote:

Ohhhh.. No wonder member aku asyik rekomen aku tukar ke celcom
kerana postpaid plan mmg menarik sungguh.. Salah 1 adalah First Platinum
ia mempunyai 30gb data biasa + 30gb weekend data dan unlimited calls & sms
kesemua tu cuma harga RM150 sebln je

ehh member aq pun ade sembang pasal celcom plan ni tapi dia kate plan first gold yg rm 80 20GB tu dah ckup
utk kaki game mcm aq tapi aq rase mcm tak cukup hahahaha
so, aq dah decide nak pkai first gold plus sebab aq nak main game kat luar rumah jek
kat rumah aq dah ade wifi tapi slow jugak hahaahahahaha
Back to top Go down
volkswage

avatar

Posts : 9
Points : 11
Join date : 2011-10-01

PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   Fri Dec 30 2016, 04:50

lotu wrote:


Setahu saya, Celcom telah naik taraf tower2 tu
Selepas naik taraf, liputan dan kelajuan internet akn menaik tingkat dgn lebih laju dan tiada masalah internet

oh celcom dah naik taraf coverage dia la kan? okkk nice! mesti laju je kan senang dapat 4G LTE...
kalau laju, plan pun murah, data byk, baru la syok aq main game kat hp nanti
so, kat dlm train ke bus tak de la aq bosan gile baban punye hahahahaha
thanks for the info bro
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Nak main game dengan aman...   

Back to top Go down
 
Nak main game dengan aman...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mai-Otome Elimination Game: The Greatest Otome ROUND 7
» Gerard Butler's New Action Film will be "Citizen Game"-name change confirmed false (April Fools joke)
» Fans of Enigma & Game Zone minis REJOICE!
» Yugioh card game
» Map and game pieces for upcoming campaign

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Computers . Handphone . Gadget . Internet :: New Posts Komputer & Peralatan-
Jump to: