BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Postpaid pakej baru!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
qqbeh



Posts : 20
Points : 28
Join date : 2012-03-18

PostSubject: Postpaid pakej baru!   Fri Oct 28 2016, 05:03

pagi tadi aku langgan FB dan jumpa telco-telco dah keluar postpaid pakej baru!
data dlm pakej tu sebanyak 20gb! klo aku ambik pakej tu, aku bleh tengok Youtube dgn sesuka hati
xyah lg nak bimbang internet quota akan cepat abes diguna
korang tahu tak berita ni? ade ape2 komen?
Back to top Go down
babydear80

avatar

Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Mon Oct 31 2016, 04:46

qqbeh wrote:
pagi tadi aku langgan FB dan jumpa telco-telco dah keluar postpaid pakej baru!
data dlm pakej tu sebanyak 20gb! klo aku ambik pakej tu, aku bleh tengok Youtube dgn sesuka hati
xyah lg nak bimbang internet quota akan cepat abes diguna
korang tahu tak berita ni? ade ape2 komen?

banyak betul data nak bagi? ape tokey telco tu dah kaya sgt ke ape?
hahahaha tapi bagi ak tak kan ade lah telco yg banyak data mcm tu nak2 pulak kat FB
bukannye betul pun news tu kdg2
Back to top Go down
Corneyjok

avatar

Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Mon Oct 31 2016, 05:49

ehhhh plan ape bagi banyak mcm tu? tpi boley percaya ke?sebab kalau bagus mesti hype punye
ke plan ni exclusive sgt hehehe ?? laju ke tak line dia sampai boleh tgk youtubeee? kalau ok, nak jugak
try and rekemen kan dekat org lain Question Question Question Question
Back to top Go down
miniang



Posts : 58
Points : 64
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Mon Oct 31 2016, 14:28

hal ni benar2, website pon dah ade.
lagipn, sye tlh menerima SMS dr Celcom kata bahawa pelan kini akn auto upgrade ke First Gold 20gb ni
walaopun ade byk data tp sye x berapa suka sbb First Gold yg baru ni cuma ade unlimited calls
sebelum ni, pelan yg aku pakai ade unlimited calls & SMS
Back to top Go down
babydear80

avatar

Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Wed Nov 02 2016, 10:19

miniang wrote:
hal ni benar2, website pon dah ade.
lagipn, sye tlh menerima SMS dr Celcom kata bahawa pelan kini akn auto upgrade ke First Gold 20gb ni
walaopun ade byk data tp sye x berapa suka sbb First Gold yg baru ni cuma ade unlimited calls
sebelum ni, pelan yg aku pakai ade unlimited calls & SMS

ouh ye ke? ade link x?? sebab tak pernah pakai celcom sebelum ni..
kalau bagus, recommend la siket dkat i hehehe nak tau jgak ni
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Wed Nov 02 2016, 16:22

miniang wrote:
hal ni benar2, website pon dah ade.
lagipn, sye tlh menerima SMS dr Celcom kata bahawa pelan kini akn auto upgrade ke First Gold 20gb ni
walaopun ade byk data tp sye x berapa suka sbb First Gold yg baru ni cuma ade unlimited calls
sebelum ni, pelan yg aku pakai ade unlimited calls & SMS

tp skrg sistem tlh auto upgrade pelan kamu
maksudnya kamu dpt extra internet data sebyk 10GB secara percuma
berbaloi jugak laa.. kalao kamu nak unlimited calls & SMS,
kamu blh ambik pelan First Platinum sbb pelan ni ade unlimited calls & SMS, hehe
Back to top Go down
dengdeng



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2016-11-01

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Wed Nov 02 2016, 23:21

miniang wrote:
hal ni benar2, website pon dah ade.
lagipn, sye tlh menerima SMS dr Celcom kata bahawa pelan kini akn auto upgrade ke First Gold 20gb ni
walaopun ade byk data tp sye x berapa suka sbb First Gold yg baru ni cuma ade unlimited calls
sebelum ni, pelan yg aku pakai ade unlimited calls & SMS
4

Saya takdapat apa apa mesej pun. Yee je ni Sleep Sleep
Back to top Go down
miniang



Posts : 58
Points : 64
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Thu Nov 03 2016, 03:49

dengdeng wrote:

Saya takdapat apa apa mesej pun. Yee je ni Sleep Sleep

sekiranya kau ialah pengguna Celcom First,
kau akn dpt msj dr Celcom inform bahawa pelan yg kau pakai skrg akn upgrade ke latest punya
mungkin kau bukan pakai First plan, jd xdpt msg tersebut laa
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 45
Points : 57
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Thu Nov 03 2016, 04:11

catwang wrote:

tp skrg sistem tlh auto upgrade pelan kamu
maksudnya kamu dpt extra internet data sebyk 10GB secara percuma
berbaloi jugak laa.. kalao kamu nak unlimited calls & SMS,
kamu blh ambik pelan First Platinum sbb pelan ni ade unlimited calls & SMS, hehe

betol kata ni. lagipon, pengguna blh tambah nilai sebyk rm10 dpt gabungkan data semua sekali
xyah asingkan, lbh senang kan? aq bukan pengguna First plan
lepas kerja nanti akn gi ambik pelan ni hehe
Back to top Go down
babydear80

avatar

Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Thu Nov 03 2016, 16:00

mikkesho wrote:

betol kata ni. lagipon, pengguna blh tambah nilai sebyk rm10 dpt gabungkan data semua sekali
xyah asingkan, lbh senang kan? aq bukan pengguna First plan
lepas kerja nanti akn gi ambik pelan ni hehe

ouh ya ke??!! rasanya menarik sungguh ni..
internet quota yg byk, panggilan & SMS tanpa had tp dgn harga berpatutan
Back to top Go down
dengdeng



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2016-11-01

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Fri Nov 04 2016, 00:27

miniang wrote:
dengdeng wrote:

Saya takdapat apa apa mesej pun. Yee je ni Sleep Sleep

sekiranya kau ialah pengguna Celcom First,
kau akn dpt msj dr Celcom inform bahawa pelan yg kau pakai skrg akn upgrade ke latest punya
mungkin kau bukan pakai First plan, jd xdpt msg tersebut laa

Buat apa aku bebel kat sini klau aku tak guna Celcom
Adehh kau ni -.-
Back to top Go down
qqbeh



Posts : 20
Points : 28
Join date : 2012-03-18

PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   Sun Nov 06 2016, 12:52

ohhh rupa-rupanya.. pelan rm80 sebln dpt sebanyak 20gb data. syoknya! kena beritahu kawan2 aku haha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Postpaid pakej baru!   

Back to top Go down
 
Postpaid pakej baru!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Big old kiyo hime - Time to refine
» Indonesian Bonsai
» New Model Shop in JB

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: