BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Rase nak tukar prepaid pulak lah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Thu Sep 29 2016, 04:22

hey guys, dah lame tak post hehee
cume nak mintak pndapat u guys psal prepaid.. ok ke x?
sebab i pakai postpaid and guess what??? bill naik pulak tetibe pakai tak pakai
tetap mahal.. so, recommend siket plan prepaid yg cun2..
harap korg boleh membantu sebab ye la zaman skrg ade byk plan
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Thu Sep 29 2016, 07:01

burginger wrote:
hey guys, dah lame tak post hehee
cume nak mintak pndapat u guys psal prepaid.. ok ke x?
sebab i pakai postpaid and guess what??? bill naik pulak tetibe pakai tak pakai
tetap mahal.. so, recommend siket plan prepaid yg cun2..
harap korg boleh membantu sebab ye la zaman skrg ade byk plan

pakai line ape u? bab i penah pakai line M memang cekik darah sampai dah fed up sgt2
tapi skrg i pakai celcom postpaid je ok laa boleh tahan sebab i bukan heavy user internet..
Back to top Go down
kungfu1panda



Posts : 4
Points : 4
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Fri Sep 30 2016, 00:43

burginger wrote:
hey guys, dah lame tak post hehee
cume nak mintak pndapat u guys psal prepaid.. ok ke x?
sebab i pakai postpaid and guess what??? bill naik pulak tetibe pakai tak pakai
tetap mahal.. so, recommend siket plan prepaid yg cun2..
harap korg boleh membantu sebab ye la zaman skrg ade byk plan

prepaid ok la kalau kite top up lepas tu beli internet rm 30 sebulan pun ok jgak
paling tidak pun topup la rm 50 lagi balance 20 boleh buat call org kalau emergency..
tapi kalau dapat prepaid yg free basic internet pun ok jgak as long as kite active
Back to top Go down
kungfu1panda



Posts : 4
Points : 4
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Fri Sep 30 2016, 00:45

annely wrote:


pakai line ape u? bab i penah pakai line M memang cekik darah sampai dah fed up sgt2
tapi skrg i pakai celcom postpaid je ok laa boleh tahan sebab i bukan heavy user internet..

betul tu dah penah pakai prepaid M pun mahal jgak kdg2 duit kena tolak tanpa sebab pun..
haih memang pening kepala  haaahahaha
Back to top Go down
vivivi



Posts : 7
Points : 7
Join date : 2012-02-08

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Tue Oct 04 2016, 08:20

hurm tapi bagi i better pakai Hotlink 4g fast lagi best hujung blan dapat 8GB free utube tau..
kalau setiap hujung minggu tu dapat 2GB internet percuma seumur hidup boleh pakai smnggu
.. line pun cantik.. bulanan punye
plan internet pun ok jgak RM 30 dapat 2GB.. ok la tu kan sape nak bagi
Back to top Go down
soyacincaubear1



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2013-03-26

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Tue Oct 04 2016, 08:25

vivivi wrote:
hurm tapi bagi i better pakai Hotlink 4g fast lagi best hujung blan dapat 8GB free utube tau..
kalau setiap hujung minggu tu dapat 2GB internet percuma seumur hidup boleh pakai smnggu
.. line pun cantik.. bulanan punye
plan internet pun ok jgak RM 30 dapat 2GB.. ok la tu kan sape nak bagi

LOL hahahahahah ak rasew ko kena troll la dgn redlink tu sbb member ak pakai jgak tapi dia ckp 8GB tu x penah pun dia dpt..
yg 2GB tu mmg btul la tapi nak kne ade line 4g baru boleh dpt 2GB seumur hidup tu.. lagi 1, rm 30 dapat 2GB????
mahal dudeee mahalllll... hahaha sbb ak tgk xpax turbo lagi best sebab rm 30 dpt 4GB.. ak ulang, 4GB
siap free access utube dgn fb.. unlimited yonder music.. so ko pikir baik2..
Back to top Go down
soyacincaubear1



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2013-03-26

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Tue Oct 04 2016, 08:27

burginger wrote:
hey guys, dah lame tak post hehee
cume nak mintak pndapat u guys psal prepaid.. ok ke x?
sebab i pakai postpaid and guess what??? bill naik pulak tetibe pakai tak pakai
tetap mahal.. so, recommend siket plan prepaid yg cun2..
harap korg boleh membantu sebab ye la zaman skrg ade byk plan

Prepaid ok je tapi skrg tgh panazzz, xpax turbo hahahaaha
murah je boleh jimat.. Rm 30 boleh pkai sebulan...
Back to top Go down
paddyfeel



Posts : 7
Points : 11
Join date : 2011-06-17

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Wed Oct 05 2016, 06:53

ehhhhh aq dah buang celcom ke xpax dari hidup aq sebab dah nak dekat 3 bulan line mcm kiwakkkk!!
geram betul aq duit nakkkkk tapi service mcm hareeee !! mkn duit je
skunk guna umobile lagi best murah je laju plak tue internt dia
Back to top Go down
kungfu1panda



Posts : 4
Points : 4
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Fri Oct 07 2016, 00:17

paddyfeel wrote:
ehhhhh aq dah buang celcom ke xpax dari hidup aq sebab dah nak dekat 3 bulan line mcm kiwakkkk!!
geram betul aq duit nakkkkk tapi service mcm hareeee !! mkn duit je
skunk guna umobile lagi best murah je laju plak tue internt dia

memang lah line dia slow siket sebab dorg tgh upgrade tower dorg ko tau x??!
dulu ak punye mcm tu jgak tapi skrg dah ok siap ade 4g lagi mungkin nnti tempat ko pun
akn jadi mcm kt tmpat ak... member2 ak ckp um murah n line dia pun murah sampai 2g je
laju pun kat area lembah klang je luar dari tu 2g
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Fri Oct 07 2016, 00:52

soyacincaubear1 wrote:

Prepaid ok je tapi skrg tgh panazzz, xpax turbo hahahaaha
murah je boleh jimat.. Rm 30 boleh pkai sebulan...

eh biase je mcm telco lain rm 30 sebulan..
choppp tapi bape gb?? xpax turbo baru ke?
line ok ke? sebab ade member complain yg lain celcom x elok dah skrg
selalu ade problem... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
soyacincaubear1



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2013-03-26

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Mon Oct 10 2016, 01:04

burginger wrote:

eh biase je mcm telco lain rm 30 sebulan..
choppp tapi bape gb?? xpax turbo baru ke?
line ok ke? sebab ade member complain yg lain celcom x elok dah skrg
selalu ade problem... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

ahhh tapi xpax turbo ni ade lah dia punye internet plan dia paling mahal pun RM 80, 15gb
murah je kan? yg RM 30 tu dapat 4gb je tapi boleh dapat access free utk utube dgn FB
line kat tempat sy ok jea cume ade few places yg maybe still tgh modernization.. sebab tu line x berape ade
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   Mon Oct 10 2016, 03:50

soyacincaubear1 wrote:

ahhh tapi xpax turbo ni ade lah dia punye internet plan dia paling mahal pun RM 80, 15gb
murah je kan? yg RM 30 tu dapat 4gb je tapi boleh dapat access free utk utube dgn FB
line kat tempat sy ok jea cume ade few places yg maybe still tgh modernization.. sebab tu line x berape ade

murah je boleh jugak la pakai harga dikira mampu hehehe
ohh upgrade coverage eh? patut lah slow siket kalau mcm tu,
thanks a lot ya sebab bagi idea.... tapi still to think of it first.... hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rase nak tukar prepaid pulak lah   

Back to top Go down
 
Rase nak tukar prepaid pulak lah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: