BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Prepaid yg baik utk student macam aku!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 00:19

Korang, aku dah bosan dgn line telco yg aku pakai sekarang..
bese la pakai M kan kalau kita topup baru ade tenet data kan
tu pun free.. kalau kredit dah expired, aku tak dapat la nak contact org pakai whatsapp tu sume
payah lah.. bukan kedekut nak beli tenet dia tapi tenet dia mahal lepas tu slow
lagi 1 bape gb je aku dpt haiiiihhhh Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
babydear80



Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 03:57

lumberkereta wrote:
Korang, aku dah bosan dgn line telco yg aku pakai sekarang..
bese la pakai M kan kalau kita topup baru ade tenet data kan
tu pun free.. kalau kredit dah expired, aku tak dapat la nak contact org pakai whatsapp tu sume
payah lah.. bukan kedekut nak beli tenet dia tapi tenet dia mahal lepas tu slow
lagi 1 bape gb je aku dpt haiiiihhhh Crying or Very sad Crying or Very sad

kesiannye.. hahaha biase la kalau dah free tu mesti la slow
tpi beli slow tu yg x paham hahaha
sekarang mane org pkai call or sms sume nak pkai data
dah moden kan
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 05:35

lumberkereta wrote:
Korang, aku dah bosan dgn line telco yg aku pakai sekarang..
bese la pakai M kan kalau kita topup baru ade tenet data kan
tu pun free.. kalau kredit dah expired, aku tak dapat la nak contact org pakai whatsapp tu sume
payah lah.. bukan kedekut nak beli tenet dia tapi tenet dia mahal lepas tu slow
lagi 1 bape gb je aku dpt haiiiihhhh Crying or Very sad Crying or Very sad

Kau duduk rumah sewa ke hostel? sebab kalau hostel tu aku rase mmg kena ada internet
kalau rumah sewa, better pasang wifi jek buat assignment pun senang je.. hehe
Back to top Go down
Pendekar Laut



Posts : 16
Points : 16
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 05:38

lumberkereta wrote:
Korang, aku dah bosan dgn line telco yg aku pakai sekarang..
bese la pakai M kan kalau kita topup baru ade tenet data kan
tu pun free.. kalau kredit dah expired, aku tak dapat la nak contact org pakai whatsapp tu sume
payah lah.. bukan kedekut nak beli tenet dia tapi tenet dia mahal lepas tu slow
lagi 1 bape gb je aku dpt haiiiihhhh Crying or Very sad Crying or Very sad

Kau pakai je umobile yg p70 tu dpt 15gb lajuuuu.. boleh connect kat lappy kau lagi pakai hotspot
Back to top Go down
Corneyjok



Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 05:49

hurmmm pakai digi smart prepaid la
ade 8 gb + rm 18 tau
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 05:59

ummmmm... line U ke D mmg x boleh diterima pakai kat rumah sewa aku ni sebab
rumah sewa aku ni still tempat yg baru nak membangun so, paham2 sendiri la
line kalau separa hutan ni mcm mane.. sebab tgk member2 aku pkai U dgn D ni
dorang pun ade merungut jgak.. so, aku kalau boleh nak yg line clear je 24/7
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 06:03

bacardipro wrote:

Kau duduk rumah sewa ke hostel? sebab kalau hostel tu aku rase mmg kena ada internet
kalau rumah sewa, better pasang wifi jek buat assignment pun senang je.. hehe

aku duduk rumah sewa babe tontong bayar dgn member wifi pasang kat rumah
kat rumah mmg aku pakai wifi nak buat assignment tgk movies tu sume hehe
tapi aku nak ade internet hp kalau aku kat luar senang kalau org nak cari aku kat luar nanti
tu je motif dia hahahah lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 12:25

lumberkereta wrote:


aku duduk rumah sewa babe tontong bayar dgn member wifi pasang kat rumah
kat rumah mmg aku pakai wifi nak buat assignment tgk movies tu sume hehe
tapi aku nak ade internet hp kalau aku kat luar senang kalau org nak cari aku kat luar nanti
tu je motif dia hahahah lol! lol! lol! lol!

ahhh mmg cite dia kau cari data utk kau guna kat luar lah ni haha
member aku pakai xpax magic sim tau dia kate so far ok je
murah je kalau student mcm kau nak guna
dia bkn student tapi dia pakai je sebab kes dia mcm kau la hahahaha
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Wed Jun 15 2016, 23:19

bacardipro wrote:

ahhh mmg cite dia kau cari data utk kau guna kat luar lah ni haha
member aku pakai xpax magic sim tau dia kate so far ok je
murah je kalau student mcm kau nak guna
dia bkn student tapi dia pakai je sebab kes dia mcm kau la hahahaha

hahahahaha.. tu pasal la bro aku beria nak cari prepaid yg boleh aku pakai tahan sebulan
dah jimat kat situ tak payah beli tiap2 5 hari sekali.. biar la org kate beli mahal siket x pe janji tahan lama
hehehe.. xpax magic sim?? bukan dari dulu xpax magic sim ni dah ade ke? same je mcm telco lain konsep dia
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Thu Jun 16 2016, 04:24

lumberkereta wrote:

hahahahaha.. tu pasal la bro aku beria nak cari prepaid yg boleh aku pakai tahan sebulan
dah jimat kat situ tak payah beli tiap2 5 hari sekali.. biar la org kate beli mahal siket x pe janji tahan lama
hehehe.. xpax magic sim?? bukan dari dulu xpax magic sim ni dah ade ke? same je mcm telco lain konsep dia

ouh mmg sama pun name dia tapi dulu aku x sure lah dia mcm prepaid biase ke tak
sebab yg aku tau xpax magic sim ni dah dibarukan utk org yg kes mcm kau lah
kat rumah ada wifi kat luar tak de data hahaha
kau pakai lah yg rm 38 tu punya murah boleh tahan sebulan
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Thu Jun 16 2016, 23:26

eh.. kire ok la tu kalau 38 hengget sebulan
aku nak pakai kat luar je pun tapi dia carry forward jugak ke data yg x guna tu
utk next month? ke dia ikot pakej2 jugak?
tapi magic sim ni ade internet burung hantu lagi ke?
sebab member aku ade yg pakai dulu mase dok hostel hhehe
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   Fri Jun 17 2016, 00:51

lumberkereta wrote:
eh.. kire ok la tu kalau 38 hengget sebulan
aku nak pakai kat luar je pun tapi dia carry forward jugak ke data yg x guna tu
utk next month? ke dia ikot pakej2 jugak?
tapi magic sim ni ade internet burung hantu lagi ke?
sebab member aku ade yg pakai dulu mase dok hostel hhehe

rasenya semua pakej dia akan carry forward ke bulan depan
mesti lah ada lagi internet burung hantu tu bukan tu je ada nanti kalau nak balik raya,
xpax ada bagi free internet utk access waze so, kalau2 kau nak pegi balik kg, tak nak
jam, kau boleh pakai waze boleh tau sebab musabab dia hehehe
tak boleh balik raya, dapat unlimited call.. dua2 ni boleh dapat dgn magic reload
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Prepaid yg baik utk student macam aku!   

Back to top Go down
 
Prepaid yg baik utk student macam aku!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Blog from Semester at Sea student - mentions meeting Gerry in SA
» A brief intro to a new student
» Heinrich Neuy - the last Bauhaus student
» New Student
» We'd know little about Shakespeare's theatre if it weren't for a dutch student's diary

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: