BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sri Lanka~~~

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
qqbeh



Posts : 20
Points : 28
Join date : 2012-03-18

PostSubject: Sri Lanka~~~   Mon May 09 2016, 05:44

Siapa pernah pergi ke Sri Lanka?
Nak tanya call rate kat situ camne? mahal tak?
Ingat nak beli sim card tempatan sana sbb kena pergi Sri Lanka selama 2 minggu.
Susah jika tak blh buat panggilan.
Back to top Go down
mylar



Posts : 6
Points : 8
Join date : 2012-03-14

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Mon May 09 2016, 07:08

Buatpe nak susah tanya. Kan skrg ada byk roaming package?
Langgan mane2 satu je lar. Tapi kena pasti yang telco awk roaming blh support Sri Lanka.
Roaming bukan semua country pun blh support, sesetengah country yg blh support je.
Back to top Go down
lotu



Posts : 23
Points : 31
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Tue May 10 2016, 06:26

mylar wrote:
Buatpe nak susah tanya. Kan skrg ada byk roaming package?
Langgan mane2 satu je lar. Tapi kena pasti yang telco awk roaming blh support Sri Lanka.
Roaming bukan semua country pun blh support, sesetengah country yg blh support je.

bkn semua pun dpt support ke? cuma amounts je lain.
buatpe nak susah? pakai wifi je la. Kan ada watsapp call dan lain-lain.
Siapa akn byk buat call? masa kat oversea?
Back to top Go down
babydear80



Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Wed May 11 2016, 04:14

qqbeh wrote:
Siapa pernah pergi ke Sri Lanka?
Nak tanya call rate kat situ camne? mahal tak?
Ingat nak beli sim card tempatan sana sbb kena pergi Sri Lanka selama 2 minggu.
Susah jika tak blh buat panggilan.

Skrg tengah guna pelan apa?
Klo guna Umobile boleh guna roaming plan mereka.
Mereka cover 200 country untuk roaming takyah susah beli sim tempatan.
Back to top Go down
mylar



Posts : 6
Points : 8
Join date : 2012-03-14

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Wed May 11 2016, 05:40

babydear80 wrote:

Skrg tengah guna pelan apa?
Klo guna Umobile boleh guna roaming plan mereka.
Mereka cover 200 country untuk roaming takyah susah beli sim tempatan.

Yang ni, dulu aq ade guna. Rm36 sehari kan?
Mahal nak call balik ke Malaysia. Semua ppu.
Lagipun, klo gi country lain harga pun akn jadi beza.
kena berhati-hait.
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Wed May 11 2016, 07:09

TT cuba guna wonderoam seminggu rm138.
Pelan roaming baru drpd Celcom, nampak mcm best je.
Ada unlimited call ngan 3gb data.
Back to top Go down
qqbeh



Posts : 20
Points : 28
Join date : 2012-03-18

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Thu May 12 2016, 01:39

babydear80 wrote:

Skrg tengah guna pelan apa?
Klo guna Umobile boleh guna roaming plan mereka.
Mereka cover 200 country untuk roaming takyah susah beli sim tempatan.

tengah guna Celcom ni, sbb ari tu tahu Celcom First Gold extend.
Malas nak tukar telco dah, rasanya akn pi beli sim card tempatan je lah.
tq
Back to top Go down
qqbeh



Posts : 20
Points : 28
Join date : 2012-03-18

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Thu May 12 2016, 01:41

bacardipro wrote:
TT cuba guna wonderoam seminggu rm138.
Pelan roaming baru drpd Celcom, nampak mcm best je.
Ada unlimited call ngan 3gb data.

ya ke? Sya guna First Gold boleh subscribe service ni ke tak?
atau kena amik pelan lain? Unlimited call same dgn First Gold? tak yah byr?
tapi receive call cam mana? sbb aq dgr receive call akan charge jugak.
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Fri May 13 2016, 00:04

qqbeh wrote:

ya ke? Sya guna First Gold boleh subscribe service ni ke tak?
atau kena amik pelan lain? Unlimited call same dgn First Gold? tak yah byr?
tapi receive call cam mana? sbb aq dgr receive call akan charge jugak.

Hanya Gold ngan Platinum baru boleh langgan.
Pelan lama tak boleh. Selain itu, Xpax pun juga boleh langgan wonderoam tapi
harga ngan data semua lain.
Untuk Wonderoam gold ni, dia ada 2 pacakge sehari 38 atau seminggu138.
Since wonderoam pelan seminggu dpt support Sri Lankar. Jadi mestilah amik pelan seminggu.
Sbb lbh banyak privilege.
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Fri May 13 2016, 04:43

Baru 10 country, harap mereka akan expand banyak lagi.
Next time, tak yah susah beli sim yang hanya guna sekali je.
Orang nak call kita pun tak dapat.
Back to top Go down
qqbeh



Posts : 20
Points : 28
Join date : 2012-03-18

PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   Fri May 13 2016, 05:38

bacardipro wrote:

Hanya Gold ngan Platinum baru boleh langgan.
Pelan lama tak boleh. Selain itu, Xpax pun juga boleh langgan wonderoam tapi
harga ngan data semua lain.
Untuk Wonderoam gold ni, dia ada 2 pacakge sehari 38 atau seminggu138.
Since wonderoam pelan seminggu dpt support Sri Lankar. Jadi mestilah amik pelan seminggu.
Sbb lbh banyak privilege.

ok, terima kasih.
Sya akan cuba masa sya pi Sri Lanka.
Senang klo mcm tu, dpt selalu contract dgn keluarga sya.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sri Lanka~~~   

Back to top Go down
 
Sri Lanka~~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mahadev To Take The Form Of “Shivling” So That Ravan Can Take Him To Lanka In Mahadev.
» Mahadev To Visit Lanka In A Human Form & Ganesh Refuse To Marry Siddhi-Buddhi In Mahadev.
» Anuradha Ceramics by Ajith Mohan Perera in Piliyandala, Sri Lanka

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: