BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 pelan first gold

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Nana00

avatar

Posts : 42
Points : 54
Join date : 2013-10-12

PostSubject: pelan first gold   Sat Mar 12 2016, 12:41

korang tau pasal first gold ? Pelan ni ada 10GB data iaitu bahagi kepada 5GB monthly internet + 5GB weeked internet.
Harga pelan ni cuma RM80.
Back to top Go down
miniang



Posts : 58
Points : 64
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: pelan first gold   Sat Mar 12 2016, 12:44

pelan ni bukan shj dpt nikmati unlimited streaming for yonder ,weekend boleh dapat extra 1.25GB data.
saya baru je sign up pelan ni, banyak kawan juga tukar ke pelan ni.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 05:18

memang murahnya pelan first gold ni, saya punya pelan RM98 dan dpt 2GB data je.
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:11

banyaknya 10GB data,bagi saya memang susah nak habiskan dlm sebulan.
rugi la jika saya sign up pelan ni
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 42
Points : 54
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:12

Jangan risau..Jika tak habis guna data boleh carry forward ke bulan depan. Maximum data yg bleh carry forward adalah 5GB data.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:13

Siapa yg subscribe pelan first gold perlu ada kontrak kan? boleh bagi tau berapa tahun?
Back to top Go down
miniang



Posts : 58
Points : 64
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:18

pelan ni ade bagi unlimited calls dan sms utk semua network. pelan ni tak perlu kontrak.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:19

pelan ni masih ada ? nak sign up satu sebab byk manfaat dan harga murah.
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 42
Points : 54
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:21

Pelan first gold memang berbaloi, jika minat kena cepat sebab promosi hingga 31 march 16
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: pelan first gold   Sun Mar 13 2016, 07:22

pelan ni memang boleh jimat duit. jika tak sign up tentu sesal.
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: pelan first gold   Mon Mar 14 2016, 03:24

DIGI pon tak kurang bagusnya dari pelan first gold nie ! murah jugak~
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 42
Points : 54
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: pelan first gold   Mon Mar 14 2016, 03:27

burginger wrote:
DIGI pon tak kurang bagusnya dari pelan first gold nie ! murah jugak~

Dah penah pakai D ni, murah tp line tak berape stabil, tak gune jugak murah2 tp line slow Sad
Back to top Go down
Pendekar Laut

avatar

Posts : 16
Points : 16
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: pelan first gold   Mon Mar 21 2016, 01:19

i dah subscribe minggu lepas.. sangat best promotion first gold ni! coverage yg di katekan kuat pon memang betul~ cheers
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: pelan first gold   Tue Mar 22 2016, 03:11

Pendekar Laut wrote:
i dah subscribe minggu lepas.. sangat best promotion first gold ni! coverage yg di katekan kuat pon memang betul~ cheers

nasib lah kau cepat!! dah nk abes tarikh promotion dah tuh kn Razz~ mesti ade dpt gift kn dr celcom?
Back to top Go down
Leman

avatar

Posts : 11
Points : 16
Join date : 2011-09-30

PostSubject: Re: pelan first gold   Tue Mar 22 2016, 03:15

Nana00 wrote:
burginger wrote:
DIGI pon tak kurang bagusnya dari pelan first gold nie ! murah jugak~

Dah penah pakai D ni, murah tp line tak berape stabil, tak gune jugak murah2 tp line slow Sad

i still gune Digi lagi.. okay je!! bg i bagus la~ 75 dpt 7gb.. murah pon murah ..
Back to top Go down
Pendekar Laut

avatar

Posts : 16
Points : 16
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: pelan first gold   Tue Mar 22 2016, 22:57

catwang wrote:
Pendekar Laut wrote:
i dah subscribe minggu lepas.. sangat best promotion first gold ni! coverage yg di katekan kuat pon memang betul~ cheers

nasib lah kau cepat!! dah nk abes tarikh promotion dah tuh kn Razz~ mesti ade dpt gift kn dr celcom?

hahaha!! i dapat BAUCER... Yeay, cehwah.. dia ade pilihan nk pilih ape, aku pilih baucer KFC RM 20.. kau pon dah claim ke?
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: pelan first gold   Tue Mar 22 2016, 23:02

Pendekar Laut wrote:
catwang wrote:
Pendekar Laut wrote:
i dah subscribe minggu lepas.. sangat best promotion first gold ni! coverage yg di katekan kuat pon memang betul~ cheers

nasib lah kau cepat!! dah nk abes tarikh promotion dah tuh kn Razz~ mesti ade dpt gift kn dr celcom?

hahaha!! i dapat BAUCER... Yeay, cehwah.. dia ade pilihan nk pilih ape, aku pilih baucer KFC RM 20.. kau pon dah claim ke?

i punya makcik yg langggan temph hari, so bila kuar dia jak pergi celcom, dia kate nk redeem brg, so i tanyalah, sejak bila leh redeem-2 ni, rupenya lepas dia subcribe 1st gold punya plan, i pon ohh kan aje la~ then tahu-2 celcom ade bg KFC RM 20 atau Pre-reloaded starbuck RM20.. tp mak cik i pilih starbuck, ~ Razz
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: pelan first gold   Wed Mar 23 2016, 23:25

best la tuh mkn berdua je, ahhhaa!! aku bg anak buah aku mkn gune baucer and tambah lagi duit skit, maklom lah anak sedera sume ramai-2, kang beli skit bergaduh, tp jimat jugak lah ade baucer dr celcom, time dok tunggu beli KFC layan younder kjap , sbb lame sgt nk tunggu, budak KFC tuh suruh duduk dulu!! ahahhaa..
Back to top Go down
Pendekar Laut

avatar

Posts : 16
Points : 16
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: pelan first gold   Wed Mar 23 2016, 23:27

burginger wrote:
best la tuh mkn berdua je, ahhhaa!! aku bg anak buah aku mkn gune baucer and tambah lagi duit skit, maklom lah anak sedera sume ramai-2, kang beli skit bergaduh, tp jimat jugak lah ade baucer dr celcom, time dok tunggu beli KFC layan younder kjap , sbb lame sgt nk tunggu, budak KFC tuh suruh duduk dulu!! ahahhaa..

amboi sempat lagi bro layan yonder, hahhaha!! mentang unlimited best je layan yonder muzik ekh, tapi relex lah kau tapau untuk anak sedare siap kne duduk lagi, mesti bnyak order tuh,.. aku dr dulu pakai celcom memang menjimat kan aku rase, Razz
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: pelan first gold   Wed Mar 23 2016, 23:31

Pendekar Laut wrote:
burginger wrote:
best la tuh mkn berdua je, ahhhaa!! aku bg anak buah aku mkn gune baucer and tambah lagi duit skit, maklom lah anak sedera sume ramai-2, kang beli skit bergaduh, tp jimat jugak lah ade baucer dr celcom, time dok tunggu beli KFC layan younder kjap , sbb lame sgt nk tunggu, budak KFC tuh suruh duduk dulu!! ahahhaa..

amboi sempat lagi bro layan yonder,  hahhaha!! mentang unlimited best je layan yonder muzik ekh, tapi relex lah kau tapau untuk anak sedare siap kne duduk lagi, mesti bnyak order tuh,.. aku dr dulu pakai celcom memang menjimat kan aku rase, Razz

sekali sekala berbelanje en, alang² ade baucer tuh baik gunekan je sekali, jenuh jugak aku call dan tanya family aku nk makan ape sebelom terfikir ade baucer KFC tuh, tp tak kesah bab call sbb dah memang free Razz lagisatu ramai dah subcribe plan ni, kwn² aku 2 3 org dah join celcom First gold ni..
Back to top Go down
Pendekar Laut

avatar

Posts : 16
Points : 16
Join date : 2011-06-09

PostSubject: Re: pelan first gold   Wed Mar 23 2016, 23:33

burginger wrote:
Pendekar Laut wrote:
burginger wrote:
best la tuh mkn berdua je, ahhhaa!! aku bg anak buah aku mkn gune baucer and tambah lagi duit skit, maklom lah anak sedera sume ramai-2, kang beli skit bergaduh, tp jimat jugak lah ade baucer dr celcom, time dok tunggu beli KFC layan younder kjap , sbb lame sgt nk tunggu, budak KFC tuh suruh duduk dulu!! ahahhaa..

amboi sempat lagi bro layan yonder,  hahhaha!! mentang unlimited best je layan yonder muzik ekh, tapi relex lah kau tapau untuk anak sedare siap kne duduk lagi, mesti bnyak order tuh,.. aku dr dulu pakai celcom memang menjimat kan aku rase, Razz

sekali sekala berbelanje en, alang² ade baucer tuh baik gunekan je sekali, jenuh jugak aku call dan tanya family aku nk makan ape sebelom terfikir ade baucer KFC tuh, tp tak kesah bab call sbb dah memang free Razz lagisatu ramai dah subcribe plan ni, kwn² aku 2 3 org dah join celcom First gold ni..

aku sebelom join celcom ni aku dah search mne pelan dan coverage yg ok, so tak ramai ckap pasal celcom nie teruk ke ape, ramai yg suggest celcom ade la!!
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: pelan first gold   Wed Mar 23 2016, 23:38

burginger wrote:
best la tuh mkn berdua je, ahhhaa!! aku bg anak buah aku mkn gune baucer and tambah lagi duit skit, maklom lah anak sedera sume ramai-2, kang beli skit bergaduh, tp jimat jugak lah ade baucer dr celcom, time dok tunggu beli KFC layan younder kjap , sbb lame sgt nk tunggu, budak KFC tuh suruh duduk dulu!! ahahhaa..

hahaha, layan yonder muzik plak! ahahahaha, kite boley dapat sampai 15GB kan ngn plan first gold ni? tp aku bace ramai yg bgthu 10 GB je!!
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: pelan first gold   Thu Mar 24 2016, 23:01

Leman wrote:
Nana00 wrote:
burginger wrote:
DIGI pon tak kurang bagusnya dari pelan first gold nie ! murah jugak~

Dah penah pakai D ni, murah tp line tak berape stabil, tak gune jugak murah2 tp line slow Sad

i still gune Digi lagi.. okay je!! bg i bagus la~ 75 dpt 7gb.. murah pon murah ..

memang murah dr celcom, dr segi harga! tp lagi segi promotion aku rase lagi bagus celcom, celcom call dan sms dekat semua talian, telco lain semua hanya call free talian sendiri je..


Last edited by burginger on Thu Mar 24 2016, 23:09; edited 1 time in total
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: pelan first gold   Thu Mar 24 2016, 23:05

catwang wrote:
burginger wrote:
best la tuh mkn berdua je, ahhhaa!! aku bg anak buah aku mkn gune baucer and tambah lagi duit skit, maklom lah anak sedera sume ramai-2, kang beli skit bergaduh, tp jimat jugak lah ade baucer dr celcom, time dok tunggu beli KFC layan younder kjap , sbb lame sgt nk tunggu, budak KFC tuh suruh duduk dulu!! ahahhaa..

hahaha, layan yonder muzik plak! ahahahaha, kite boley dapat sampai 15GB kan ngn plan first gold ni? tp aku bace ramai yg bgthu 10 GB je!!

senang kite kne faham bende ni dulu, 5GB bulanan + 5GB hujung minggu(1.25GB) + 5GB untuk wifi user.. 10 GB tuh pon dah bnyak aku rase , silap-2 ade yg tak abes gune Razz
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: pelan first gold   Thu Mar 24 2016, 23:07

ohhh!! baru aku faham keseluruhannya... hahahaha, aku esok kne teman akak aku nk subsribe celcom ni, dia kate plan dia pakai mahal, so aku pon prefer celcom.. dia kate esok kite pergi tengok-2 dulu..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: pelan first gold   

Back to top Go down
 
pelan first gold
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Follow up review of the Gold Lion KT66's..... :}
» NS Genelex Gold Lion KT66 owners: BEWARE!!
» I tried a set of Gold Lion KT66 tubes?????
» The Gold Dalek from the Classics.
» What does a Gold Crown look like?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Computers . Handphone . Gadget . Internet :: Iphone User-
Jump to: