BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Tawaran gile2

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
tipupaper



Posts : 8
Points : 12
Join date : 2011-10-10

PostSubject: Tawaran gile2   Wed Feb 03 2016, 01:32

Skrg dalam telco field, mcm semua fokus dlm pelan panggilan dan sms tanpa had pada harga rendah...
Semalam baru Celcom menawarkan pelan yg baru mcm telco lain pelan yg tanpa had tapi harga rendah cuma rm80 sebulan je.
Gile betol, lagipun 10gb sebulan klo tak amik mcm rugi je.



Last edited by tipupaper on Wed Feb 03 2016, 23:14; edited 1 time in total
Back to top Go down
catwang



Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Wed Feb 03 2016, 04:45

Pelan ni best gile.
Skrg sya guna Celcom pelan lam, tiap2 bulan byr rm100 lebih hanya utk panggilan je.
Belum kira data lagi. Klo total semua kadang2 sebulan kena byr rm200 ke atas.
Tak boleh tahan. Tunngu sampai next month dpt gaji trus tukar pi plan Gold ni.
Back to top Go down
tipupaper



Posts : 8
Points : 12
Join date : 2011-10-10

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Wed Feb 03 2016, 06:45

catwang wrote:
Pelan ni  best gile.
Skrg sya guna Celcom pelan lam, tiap2 bulan byr rm100 lebih hanya utk panggilan je.
Belum kira data lagi.  Klo total semua kadang2 sebulan kena byr rm200 ke atas.
Tak boleh tahan. Tunngu sampai next month dpt gaji trus tukar pi plan Gold ni.

Jika minat nak tukar pelan, janji sign up sebelum march.
Pelan ni ada limited time promotion, sampai hujung bulan march je.
Klo dah lepas chance ni, tak sure sampai bila baru mereka menawar
pelan yang menarik cam ni.
Back to top Go down
niki minah



Posts : 27
Points : 40
Join date : 2011-04-05

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Wed Feb 03 2016, 23:25

apa tu unlimited music yonder? dengar lagu online ke?
skrg mana2 pun dapat download lagu, buatpe susah sgt dengar lagu online?
klo betol2 nak dengar lagu online, lebih baik pergi youtube ada video sekali.
Back to top Go down
sasatan



Posts : 9
Points : 11
Join date : 2012-02-10

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Feb 04 2016, 00:06

tipupaper wrote:
Skrg dalam telco field, mcm semua fokus dlm pelan panggilan dan sms tanpa had pada harga rendah...
Semalam baru Celcom menawarkan pelan yg baru mcm telco lain pelan yg tanpa had tapi harga rendah cuma rm80 sebulan je.
Gile betol, lagipun 10gb sebulan klo tak amik mcm rugi je.

Rasanya susah nak tukar pelan ni, sbb ada telco akan bagi diskaun utk customer stay cheers
semalam kawan aku dah port in masuk Celcom pelan ni.
lps tu, telco dia call pagi tadi kata bagi diskaun rm80... Razz tapi akhirnya kwn aku dah reject... Smile
hiduplah... skrg cara tarik customer camni tak work lagi yo...

Back to top Go down
tipupaper



Posts : 8
Points : 12
Join date : 2011-10-10

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Feb 04 2016, 02:06

niki minah wrote:
apa tu unlimited music yonder? dengar lagu online ke?
skrg mana2 pun dapat download lagu, buatpe susah sgt dengar lagu online?
klo betol2 nak dengar lagu online, lebih baik pergi youtube ada video sekali.

Music app baru mcm spotify.
Senang nak dapat cari lagu, lagu yg tak dapat download pun boleh dengar melalui online.
Lagipun, boleh jimat storage. Sign up First Gold ni boleh unlimited stream music app ni.
Takkan tolak quota. Jadi, guna je... It's free Laughing
Back to top Go down
catwang



Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Feb 04 2016, 05:28

tipupaper wrote:

Jika minat nak tukar pelan, janji sign up sebelum march.
Pelan ni ada limited time promotion, sampai hujung bulan march je.
Klo dah lepas chance ni, tak sure sampai bila baru mereka menawar
pelan yang menarik cam ni.

ok, tq beritau sya.
Sabtu ni ada masa, akan pergi sign up.
Tiap2 bulan byr rm200 lebih, mmg tak boleh tahan.
best deal tak boleh lepaskan. Razz
Back to top Go down
catwang



Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Feb 04 2016, 05:31

sasatan wrote:

Rasanya susah nak tukar pelan ni, sbb ada telco akan bagi diskaun utk customer stay  cheers
semalam kawan aku dah port in masuk Celcom pelan ni.
lps tu, telco dia call pagi tadi kata bagi diskaun rm80... Razz  tapi akhirnya kwn aku dah reject...  Smile
hiduplah... skrg cara tarik customer camni tak work lagi yo...

eee, teruknya. Dah 8taun royal users tak offer ape diskaun pun.
Sampai customer lari baru cepat2 call bagi diskaun.
Bagi diskaun awal2, jgn lah tunggu sampai customer lari baru offer.
Back to top Go down
tipupaper



Posts : 8
Points : 12
Join date : 2011-10-10

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Feb 04 2016, 22:36

smlm adik sya dah sign up first gold plan.
Dlm masa satu jam, dia dah receive msg gift code
suruh pergi bluecube redeem rm30 petronas gift card.
Ingat free gift dah expire, manatau masih ada lagi.



Back to top Go down
catwang



Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Feb 04 2016, 23:30

tipupaper wrote:
smlm adik sya dah sign up first gold plan.
Dlm masa satu jam, dia dah receive msg gift code
suruh pergi bluecube redeem rm30 petronas gift card.
Ingat free gift dah expire, manatau masih ada lagi.

ye ke? ari ni, sya half day.
Nanti akan pergi sign up first gold... takut nanti petronas promotion expired.
lps tu, esok terus receive 1.25gb data cheers
Back to top Go down
papapapa89



Posts : 5
Points : 5
Join date : 2011-06-13

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Sat Feb 06 2016, 09:44

catwang wrote:

ye ke? ari ni, sya half day.
Nanti akan pergi sign up first gold... takut nanti petronas promotion expired.
lps tu, esok terus receive 1.25gb data  cheers

Jika dah sign up, sila balas info kat sini.
Sya nak confirm petronas kad dan harganya baru sign up.
Terima kasih, tuan rabbit
Back to top Go down
burginger



Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Mon Apr 25 2016, 23:52



ade tengok kat TV iklan ni, pasal first gold rupenya, tak berenti gelak minah ni, last2 terputus.. ahhahaa sape2 ade perasan iklan ni kat tv? heee!!
Back to top Go down
Corneyjok



Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Mon Apr 25 2016, 23:58

iklan ni time aku tengah kusyuk layan cerite drama ade lah iklan ni keluar nnti.. ahahaha!! tp dia cerite tentang first gold, akak aku pon langgan plan ni,
Back to top Go down
burginger



Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Mon Apr 25 2016, 23:59

plan ni kan dah lame, ramai dah org langgan plan ni.. saje je aku nk share video pasal first gold buat ni, btw memang betul lah ape yang di perkatakan, aku pon dah subcribe plan ni lame dah, dah 2 bulan rasenya..
Back to top Go down
Corneyjok



Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Tue Apr 26 2016, 00:02

awal2 dulu bnyak promtion yang first gold bagi Razz mcm2 dapt kan, dengar cerite plan ni first gold dah tamat.. betul ke?
Back to top Go down
burginger



Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Tue Apr 26 2016, 00:04

gila kau tak bnyak promotion, dpat KFC lah, dpat PRE-RELOADED starbuck punya card la, tp tuh dah abes promotion yg tuh, yang aku tahu celcom first gold masih ade lagi , tak abes lagi, dia pnjng kan tempoh ke 31 mei..
Back to top Go down
Pisau Cukur



Posts : 17
Points : 25
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Tue Apr 26 2016, 00:08

bnyak plan bagi data yang murah2 sekarang , boley je nk tuka mane plan Razz digi ade, umobile ade,sume tuh aku rase setanding dgn first gold dah..
Back to top Go down
burginger



Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Tue Apr 26 2016, 00:12

plan bnyak sbb persaingan hebat antara diorng, ok lah tuh.. kan bagus untuk kite jugak sebagai pengguna.. hehehe, tp antara plan2 lain, first gold takde kontrak tau, so lagi bagus dgn first gold aku rase, bila2 nk lah pon takpe Razz
Back to top Go down
Corneyjok



Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Tue Apr 26 2016, 00:16

lagipon celcom first gold ni pon dah ramai org tahu, sebab line speed celcom bagus, ramai yang subscribe untuk diri dan ade jugak yang suruh satu family pakai, plan yang lain tuh ade jugak pkai, tapi lebih ramai user celcom la di klngn yang aku kenal.
Back to top Go down
burginger



Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Wed Apr 27 2016, 05:34

ade org suke dan ade jugak tak suka, tapi aku ngn adik aku dah pakai first gold ni, akak ipar aku pon bercadang nk masok plan first gold ni, dia tanya aku tempoh hari, plan ape yang aku guna, kateny laju best layan tenet .. sbb dia selalu guna aku punya hotspot bila takde line.. dia ade ckap plan lain same mcm kau punya plan ke, aku ckap kat akak ipar aku plan line ade yang same sekrng tpi line diorng tak setabil mcm line celcom ni..


Last edited by burginger on Thu Apr 28 2016, 22:23; edited 1 time in total
Back to top Go down
Corneyjok



Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Apr 28 2016, 03:32

betul lah tuh, bukan pendapat aku je yang pengguna ni bnyak memilih celcom, kau pon same.. so aku tak salah lah sebb pilih celcom jugak Very Happy aku rase sbb carry forward celcom kot. plan lain kan takde mcm ni Smile
Back to top Go down
burginger



Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: Tawaran gile2   Thu Apr 28 2016, 22:25

a.ah plan lain mane ade plan tunda2 data ni, plan celcom je lah yang satu2nya buat mcm tuh yang aku tahu, tapi telco lain mesti akan buat persaingan hebat punya, takpe just tunggu je, yang penting first gold lebih ok bagi aku buat mase skrng..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tawaran gile2   

Back to top Go down
 
Tawaran gile2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: