BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Speed up data internet

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Speed up data internet   Mon Jan 18 2016, 04:01

Sape tahu cara ape boleh speed up data intenet tak?
Android sy dah semakin lambat dlm surfing atau main games. Dulu dpt hit 11mbps+ tapi skrg kdg2 jatuh sampai 3mbps je...

dah try 3 cara ni, tapi mcm sama jer
takde ape beza. Tolong balas ckit.

https://www.whistleout.com.au/MobilePhones/Guides/speed-up-internet-on-your-android
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: Speed up data internet   Mon Jan 18 2016, 05:39

bacardipro wrote:
Sape tahu cara ape boleh speed up data intenet tak?
Android sy dah semakin lambat dlm surfing atau main games. Dulu dpt hit 11mbps+ tapi skrg kdg2 jatuh sampai 3mbps je...

dah try 3 cara ni, tapi mcm sama jer
takde ape beza. Tolong balas ckit.

https://www.whistleout.com.au/MobilePhones/Guides/speed-up-internet-on-your-android

11mbps 3g pun blh naik. TT kena check sim card dgn hp awk 3G ke 4G...
Lps tu, baru ikut cara ni pergi setting tukar...
Back to top Go down
Corneyjok

avatar

Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Speed up data internet   Mon Jan 18 2016, 22:32

3 step ni, dah try before. Tak work utk S6 aq.
Rasa step ni cuma tolong save storage je.
Tak ade kaitan yg besar dgn data spd.
Back to top Go down
Pisau Cukur

avatar

Posts : 17
Points : 25
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: Speed up data internet   Tue Jan 19 2016, 00:24

TT cuba root device anda, klo guna android.
Lps root device, data spd akn cepat ckit. Dah try xperia m4 sya.
dulu 7mbps, lps root jadi 15mbps++. Area dan line masih sama.
Tak pernah tukar.
Back to top Go down
gaia2012



Posts : 9
Points : 9
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: Speed up data internet   Tue Jan 19 2016, 04:18

Yang tu coverage problem. Hanya satu solution boleh dapat selesaikan >>> Tukar telco je.
Solution lain semua tak boleh pakai. Mereka kurang tower... TT tinggal kat mana eh?? guna line ape?
Back to top Go down
Leman

avatar

Posts : 11
Points : 16
Join date : 2011-09-30

PostSubject: Re: Speed up data internet   Wed Jan 20 2016, 01:20

gaia2012 wrote:
Yang tu coverage problem. Hanya satu solution boleh dapat selesaikan >>> Tukar telco je.
Solution lain semua tak boleh pakai. Mereka kurang tower... TT tinggal kat mana eh?? guna line ape?

TT minat dlm Maxis tak? Liputan 4G Maxis luas dan bagus.
Saya dgn guna Maxis Zerolution. Speed saya selalu dpt 35mbps .
Best gila, boleh ambil hp baru lps tu cuma bayar dlm monthly payment tak perlu byr advance.
Klo TT minat dlm prepaid boleh ambil hotlink juga, line sama under Maxis.
Back to top Go down
paddyfeel



Posts : 7
Points : 11
Join date : 2011-06-17

PostSubject: Re: Speed up data internet   Wed Jan 20 2016, 05:30

Mmg Maxis baik, tapi mahal.
Currency Malaysia dah drop, semua barang harga naik...
Kena jimat sikit, mari la ambil Digi 65 bersama2. Service mereka dah updated, line tak teruk macam dulu.
cheers
Back to top Go down
gaia2012



Posts : 9
Points : 9
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: Speed up data internet   Wed Jan 20 2016, 22:36

Leman wrote:
TT minat dlm Maxis tak? Liputan 4G Maxis luas dan bagus.
Saya dgn guna Maxis Zerolution. Speed saya selalu dpt 35mbps .  
Best gila, boleh ambil hp baru lps tu cuma bayar dlm monthly payment tak perlu byr advance.
Klo TT minat dlm prepaid boleh ambil hotlink juga, line sama under Maxis.

Pelan mereka semua focus on call dan sms. Skrg jarang ade org nak buat call, semua pakai data jer. Lagipun, siapa mahu byr rm98 utk 1gb?  affraid  beli prepaid pass lagi murah...


paddyfeel wrote:
Mmg Maxis baik, tapi mahal.
Currency Malaysia dah drop, semua barang harga naik...
Kena jimat sikit, mari la kita ambil Digi 65 bersama2. Service mereka dah updated, line tak teruk macam dulu. 
 cheers

Pelan mereka mmg menarik sgt, tapi nampak ramai org complain kat fb page tentang coverage issue. Lps upgrade jadi teruk. Skrg dah takut nak ambil pelan mereka.
Back to top Go down
Leman

avatar

Posts : 11
Points : 16
Join date : 2011-09-30

PostSubject: Re: Speed up data internet   Thu Jan 21 2016, 05:38

gaia2012 wrote:

Pelan mereka semua focus on call dan sms. Skrg jarang ade org nak buat call, semua pakai data jer. Lagipun, siapa mahu byr rm98 utk 1gb?  affraid  beli prepaid pass lagi murah...

tapi sekarang, kan Maxis ada promo sign up dapat extra 4gb lte data?
Back to top Go down
gaia2012



Posts : 9
Points : 9
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: Speed up data internet   Thu Jan 21 2016, 06:32

Leman wrote:
gaia2012 wrote:

Pelan mereka semua focus on call dan sms. Skrg jarang ade org nak buat call, semua pakai data jer. Lagipun, siapa mahu byr rm98 utk 1gb?  affraid  beli prepaid pass lagi murah...

tapi sekarang, kan Maxis ada promo sign up dapat extra 4gb lte data?

Klo tak silap, promo tu dah expired. Lagipun baru sebulan je dpt 1GB sampai 4 bulan je.
Lps ni, dpt balik original data amount.
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Speed up data internet   Thu Jan 21 2016, 22:47

https://www.celcom.com.my/personal/plans/blue <<< Smile

Aq sedang guna pelan ni, dah seminggu. Coverage bagus takde masalah.
First blue ni different sikit sebab ia ada extra weekend data. blh dpt total 6gb
baru rm45 je. Lagipun, pelan ni takde contract. Klo tidak beli smartphone sama sekali dengan pelan ni...
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Speed up data internet   Fri Jan 22 2016, 00:05

mikkesho wrote:
https://www.celcom.com.my/personal/plans/blue <<< Smile

Aq sedang guna pelan ni, dah seminggu. Coverage bagus takde masalah.
First blue ni different sikit sebab ia ada extra weekend data. blh dpt total 6gb
baru rm45 je. Lagipun, pelan ni takde contract. Klo tidak beli smartphone sama sekali dengan pelan ni...

Betol ke ni postpaid ni, tak ada contract? phone saya masih ok, jadi tak tukar pun takpe. Cuma internet yg teruk.
Klo betol tak ada contract boleh bertimbang, lain kali klo ada pelan yang lebih baik boleh terus mnp. Senang, tak perlu bayar penalty.
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Speed up data internet   Fri Jan 22 2016, 03:50

bacardipro wrote:

Betol ke postpaid ni, tak ada contract? phone saya masih ok, jadi tak tukar pun takpe. Cuma internet yg teruk.
Klo betol tak ada contract boleh bertimbang, lain kali klo ada pelan yang lebih baik boleh terus mnp. Senang, tak perlu bayar penalty.

https://www.celcom.com.my/personal/plans/blue

Yea, betol. Link ini ade tunjuk takde contract.
Lepas tu, klo sign up skrg boleh dapat redeem rm30 petronas gift card.
Saya dah receive msg untuk pi redeem. Esok cuti boleh pergi redeem.
Back to top Go down
bacardipro



Posts : 21
Points : 26
Join date : 2012-02-16

PostSubject: Re: Speed up data internet   Fri Jan 22 2016, 05:05

Ok, terima kasih byk2. Walaopun tak dapat solution yang sepernah.
Tapi masih dpt fix problem saya. Mungkin Ahad ni, akan pergi Celcom buat mnp.
Harap dapat port out. Jgn ada technician problem... pls lah Mad
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Speed up data internet   Fri Feb 19 2016, 09:17

celcom ade pelan baru iaitu pelan first gold ade 10GB data , unlimited calls dan sms, harga sebulan cuma RM80.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sat Feb 20 2016, 01:28

lumberkereta wrote:
celcom ade pelan baru iaitu pelan first gold ade 10GB data , unlimited calls dan sms, harga sebulan cuma RM80.


wow, pelan baru ke ni? 10GB data cuma RM80, susah nak cari pelan macam ni la.
tapi 10GB data byk sangat la, tentu x habis guna. Rugi la macam tu.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 02:57

jenniesaw wrote:
lumberkereta wrote:
celcom ade pelan baru iaitu pelan first gold ade 10GB data , unlimited calls dan sms, harga sebulan cuma RM80.


wow, pelan baru ke ni? 10GB data cuma RM80, susah nak cari pelan macam ni la.
tapi 10GB data byk sangat la, tentu x habis guna. Rugi la macam tu.

cuma celcom ade fungsi carry forward data yg x habis guna.
korang bleh carry forward data max 5GB data,
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 07:58

jika sign up pelan first gold , ade apa lagi yg bleh dpt ?
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 07:59

miniang wrote:
jenniesaw wrote:
lumberkereta wrote:
celcom ade pelan baru iaitu pelan first gold ade 10GB data , unlimited calls dan sms, harga sebulan cuma RM80.


wow, pelan baru ke ni? 10GB data cuma RM80, susah nak cari pelan macam ni la.
tapi 10GB data byk sangat la, tentu x habis guna. Rugi la macam tu.

cuma celcom ade fungsi carry forward data yg x habis guna.
korang bleh carry forward data max 5GB data,


bagusnya ade fungsi carry forward data, cuma celcom ade kan? telco lain macam tak ade.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 09:25

pelan ni ade unlimited streaming to yonder, auto debit saving, fungsi carry foward data yg x habis dan byk lagi.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 09:27

jenniesaw wrote:
miniang wrote:
jenniesaw wrote:
lumberkereta wrote:
celcom ade pelan baru iaitu pelan first gold ade 10GB data , unlimited calls dan sms, harga sebulan cuma RM80.


wow, pelan baru ke ni? 10GB data cuma RM80, susah nak cari pelan macam ni la.
tapi 10GB data byk sangat la, tentu x habis guna. Rugi la macam tu.

cuma celcom ade fungsi carry forward data yg x habis guna.
korang bleh carry forward data max 5GB data,


bagusnya ade fungsi carry forward data, cuma celcom ade kan? telco lain macam tak ade.

Telco lain memang x ade fungsi sehebat ni , byk kwn tukar pelan ni sebab ade fungsi ni.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 12:25

pelan ni ade bila2 ? sy takut bulan ni tak sempat pi beli. harap pelan ni masih ade stock.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 12:26

jika ko minat kena cepat pi beli celcom pelan first gold sebab hari terakhir promosi adalah 31 march 16.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Speed up data internet   Sun Feb 21 2016, 12:28

terima kasih byk sebab share semua ni. pelan ni memang best , sy akan dptkan pelan first gold.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Speed up data internet   

Back to top Go down
 
Speed up data internet
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» There is NO recession on the internet
» Keep your eyes peeled for 93-7 f-body 6 speed...
» The day the internet died.
» Bogen Amp Data
» Fellow speed freaks, help me build a pair of speed Bees.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: