BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 selfie yang paling clear gambar

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: selfie yang paling clear gambar   Wed Mar 18 2015, 05:42

Saya betul2 tak sabar untuk fon s6 dan s6 edge untuk keluar di Malaysia. Saya dengar s6 punye kamera jauh lebih bagus dah. Betul ke ni? Baru2 ni semua smartfon focus kamera, boleh nampak iklan2 semua.  Saya rasa focus kat kamera ni bagus jugak sebab banyan orang suka selfie. Saya pon gemar selfie.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Thu Mar 19 2015, 00:56

Skrg org dan selfie takleh dipisahkan lagi. tiap2 hari kena selfie. Pengeluar smartphone pon buat smartphone dia org canggih2 sebab kena bertanding dgn pengeluar lain yg kat pasaran.
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Thu Mar 19 2015, 01:57

annely wrote:
Saya betul2 tak sabar untuk fon s6 dan s6 edge untuk keluar di Malaysia. Saya dengar s6 punye kamera jauh lebih bagus dah. Betul ke ni? Baru2 ni semua smartfon focus kamera, boleh nampak iklan2 semua.  Saya rasa focus kat kamera ni bagus jugak sebab banyan orang suka selfie. Saya pon gemar selfie.

aq dh bace review ttg s6 kate camera depan dh upgrade kpd 5mp dn ade fungsi real time HDR
mmg aq pikir s6 lbh chun drpd s5 lagi ringan lagi nipis lagi sleep
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 62
Points : 76
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Thu Mar 19 2015, 04:04

Itu S6 punya kamera nampak lebih baik terutamanya kamera depan tu...Kalau dibandingkan dgn HTC M9, M9 punya gambar kualiti tak begitu jelas...
Back to top Go down
Leman

avatar

Posts : 11
Points : 16
Join date : 2011-09-30

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 01:37

Kenapa korang nak beli fon sekadar ambil gambar? Macam tak betul je.. Kalau nak ambil gambar, beli la DSLR, gambar pon lebih clear.
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 03:11

Aq ni dah ade DSLR dan mmg susah nak selalu bawak keluar. dahlah camera tu besar dan berat. nak upload gambar jugak susah lahh. zaman skrg ni guna smartphone kamera kan senang nak upload terus gambar2 ke laman social.
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 03:14

Aq baca kat review S6 ni 16mp dgn qualiti 3456x4608 pixels. ade fungsi lbh terror blh setting ISO dgn shutter speed cam dslr jgk. video pon blh record 4k resolution macam gopro hero 4 tp lbh nipis dn ringan

Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 62
Points : 76
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 03:20

4K video recording mcm power, sangat menarik org utk memilikinya... S6 & S6 Edge skrg ni mmg ade potensi utk dominasi pasaran selfie la dgn wide angle selfie function dia tu.
Back to top Go down
Leman

avatar

Posts : 11
Points : 16
Join date : 2011-09-30

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 03:30

catwang wrote:
4K video recording mcm power, sangat menarik org utk memilikinya... S6 & S6 Edge skrg ni mmg ade potensi utk dominasi pasaran selfie la dgn wide angle selfie function dia tu.

lol size besar mcm tu, konfem memory penuh cepat la. lagipon skrg S6 takde external memory storage, kalao internal memori penuh mmg susah..
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 03:32

Aq rasa memori external tak kisah la. S6 ade 128 GB memori internal. Dgn size tu, ko nak save file mcm mane pon blh la. S6 speaker dia bagui dan bunyi dia lebih kuat drpd S5. mmg canggih
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Mar 20 2015, 04:40

Aq nampak reply xpax ni dan dia org kata bila quota habis, takkan ade caj tambahan lagi. Ertinya PPU sudah xde. Skrg semua pengguna xpax puas la dgn servis xpax, x mcm dulu lagi.

Back to top Go down
AnnabellaTan



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Mon Apr 06 2015, 10:47



Skrg telco sudah buka preorder utk Samsung S6, ade siapa yg akan beli kat telco???
Back to top Go down
niki minah

avatar

Posts : 27
Points : 40
Join date : 2011-04-05

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Wed Apr 08 2015, 04:27

AnnabellaTan wrote:


Skrg telco sudah buka preorder utk Samsung S6, ade siapa yg akan beli kat telco???



Yg saya nampak Celcom bagi plan yg terjimat, s6 RM1088 & S6 edge RM1488. Kalau saya akan ambil S6 edge RM1488. hehehe Wink
Back to top Go down
billiecyrus

avatar

Posts : 13
Points : 17
Join date : 2011-04-12

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Wed Apr 08 2015, 08:29

Saya rasa lebih baik tak mau ikat dgn kontrak syarikat telco.. tak berbaloi la sbb kalau nak tukar telepon lain tapi kontrak belum tamat leceh lah masa tu kan? dulu saya pernah ada pengalaman begitu.. kena bayar lagi utk batalkan kontrak.
Back to top Go down
Corneyjok

avatar

Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Apr 10 2015, 02:02

Skrg ni preoder S6 dgn Celcom paling murah kat pasaran. Cuba tgk kat link yg aq bagi tu sbb dgn RM200 deposit, korg sudah blh dapat telepon! Jugak ade peluang memenangi Galaxy Tab 3V..

https://www.celcom.com.my/personal/promotion/S6-S6Edge?pid=1360826467841
Back to top Go down
Undertaker

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-10-12

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Fri Apr 10 2015, 11:05

tadi saya tengok celcom sudah blh Samsung S6 keluar!! sangat gembiraa!!! hahaha, saya nk beli satu!
Back to top Go down
AnnabellaTan



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Wed Apr 15 2015, 08:05

Pening betul la skrg ni, aq ni patut book Samsung S6 skrg ke atau tunggu sampai hari pelancaran baru beli? dah nampak byk blog yg cerita pasal S6 terlampau byk demand takut nanti sold out pulakkk. Betul ke akan sold out?? Sad
Back to top Go down
soyacincaubear1



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2013-03-26

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Wed Apr 15 2015, 08:56

Tak bolehhhh tunggu!!!! Tadi, saya pre-order itu Blue Topazzz dan sana banyak orang sudah tanya! Saya takut tak ada stock pada hari itu. Kalau order Samsung S6 Blue Topaz dapa t menangi Samsung Galaxy Tab 3V, kalau tunggu hari itu, phone mungkin habis.
Back to top Go down
Pisau Cukur

avatar

Posts : 17
Points : 25
Join date : 2012-03-13

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Thu Apr 16 2015, 05:44

Rasa teruja. Lebih baik tiba awal pada 17/4/15 utk elak dijual habis…
Back to top Go down
kungfu1panda



Posts : 4
Points : 4
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Tue Apr 21 2015, 07:30

Yang mana blh dpt Samsung S6 yg murah ? Atau ade promotion ? Siapa tau ?hahaha
Back to top Go down
Jesilee



Posts : 4
Points : 6
Join date : 2012-03-30

PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   Wed Apr 22 2015, 06:43

kungfu1panda wrote:
Yang mana blh dpt Samsung S6 yg murah ? Atau ade promotion ? Siapa tau ?hahaha

Baik ko org jaga sikit sbb byk case Samsung S6 yg palsu kat Kl skrg ni. Ko org blh gi kedai Samsung yg original utk beli tapi mahal sikit la. Ataupon cuba tgk kat telco.. Skrg ni Celcom paling murah RM1088 je, lagipon plan dia tu mmg bagui sbb blh call dan sms tanpa had ke semua network. tgk kat link ni:

https://www.celcom.com.my/personal/devices/android/overview/samsung-galaxy-S6
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: selfie yang paling clear gambar   

Back to top Go down
 
selfie yang paling clear gambar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Black and clear glass perfume atomiser with bubbles
» clear but undecipherable impressed mark on stoneware vase
» deep red & clear glass vase kosta boda or??
» Rulings on Clear Vice Dragon
» Yang Wenli vs Universal

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: