BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Broadband yg mane satu best?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Broadband yg mane satu best?   Mon Oct 20 2014, 08:11

aku nk terminate servis 4G LTE Portable wifi Broadband aku skrg eh, sbb tenet die lambat sgt lah, nk buka satu website pon susah sgt, bazir masa dan wang aku jer. teruk lah servis tu. korang pakai servis Wifi broadband yg mane satu eh? best ker? klo best, tlg cadang kt aku ye. hihi
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Tue Oct 21 2014, 02:01

selepas terminate,u nak pilih mcm mana punya internet?
wireless internet mmg x begitu stable compare dgn wire internet.wire internet lebih baik.
tapi,jika u nak wireless internet,mengapa u x saja guna u smartphone punya hotspot?x perlu bazir duit lagi!!
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 45
Points : 57
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Tue Oct 21 2014, 22:23

annely,
bolehkah aku tau apa wireless broadband yg you dulu guna? Aku sekarang guna Celcom PortaWifi..liputannya sangat kuat, sambungan internet yang pantas dan tidak pernah gagal. Yg penting iaitu ia tidak pernah kecewa ku.
catwang,
sekarang Celcom ada promosi bahawa sesiapa sahaja yang mendaftar dengan pelan WIFI mudah alih mereka akan mendapatkan satu alat mudah alih WIFI secara percuma. Jadi, ....you boleh timbang mendaftar pakej ni..
Back to top Go down
ahkeok



Posts : 17
Points : 21
Join date : 2012-01-27

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Wed Oct 22 2014, 13:49

annely wrote:
selepas terminate,u nak pilih mcm mana punya internet?
wireless internet mmg x begitu stable compare dgn wire internet.wire internet lebih baik.
tapi,jika u nak wireless internet,mengapa u x saja guna u smartphone punya hotspot?x perlu bazir duit lagi!!
Guna hotspot bukan cara yg betul.terutama kena connect device sekali,smartphone punya battery akan habis cepat.hotspot buka sehari,smartphone pun akan panas,battery dan smartphone senang rosak,tak blh tahan lama.
Back to top Go down
popolan



Posts : 20
Points : 34
Join date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Thu Oct 23 2014, 20:34

aku pun sedang menggunakan celcom portawifi. Dah guna beberapa bulan la,,,sangat convenient untuk aku..mungkin kerana kerja ku selalu kena kerja outstation dan kena online setiap masa untuk mendapat maklumat terkini mengenai pelanggan ku..tiap tiap minggu pasti kena turun ke jb…dan portawifi ni sizenya kecil dan ringan boleh bawa ke mana mana..jadi celcom porta wifi ni memang sangat sesuai dengan ku dan harganya pun tidak terlampau
Back to top Go down
miniang



Posts : 58
Points : 64
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Sun Oct 26 2014, 01:00

I punya classmates tinggal di hoste byk juga guna celcom porta wifi, mereka semua cakap celcom porta wifi agak baik,connection cepat pun stable,dan u pun boleh kongsi porta wifi itu dgn orang,kerana satu porta wifi boleh guna utk 10punya device sekali.
Back to top Go down
babydear80

avatar

Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Mon Oct 27 2014, 03:47

miniang wrote:
I punya classmates tinggal di hoste byk juga guna celcom porta wifi, mereka semua cakap celcom porta wifi agak baik,connection cepat pun stable,dan u pun boleh kongsi porta wifi itu dgn orang,kerana satu porta wifi boleh guna utk 10punya device sekali.

Mmg boleh share.. cost pun murah sedikit... Razz
Guna P1 la.. murah shj..RM28/month
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 60
Points : 74
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Mon Oct 27 2014, 07:09

wow! rasa kebykan org yg pakai celcom portawifi eh. terima kasih utk smua info tu noh! rasa nk p sign up satu gak! hehe
Back to top Go down
Corneyjok

avatar

Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   Tue Oct 28 2014, 05:00

babydear80 wrote:
miniang wrote:
I punya classmates tinggal di hoste byk juga guna celcom porta wifi, mereka semua cakap celcom porta wifi agak baik,connection cepat pun stable,dan u pun boleh kongsi porta wifi itu dgn orang,kerana satu porta wifi boleh guna utk 10punya device sekali.

Mmg boleh share.. cost pun murah sedikit... Razz
Guna P1 la.. murah shj..RM28/month

aiduh! murah tp tak ada connection... buat apa? lbh baik buang la! tak berguna pun...
I pernah guna P1... sudah dpt coverage... mmg benci betul
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Broadband yg mane satu best?   

Back to top Go down
 
Broadband yg mane satu best?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sailor Saturn Dedication Thread
» Neko Mania!
» Elizabeth Collins & Lyric Cook-Morrissey
» rc truck pulling
» Mame Bonsai - smaller than small.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Computers . Handphone . Gadget . Internet :: New Posts Komputer & Peralatan-
Jump to: