BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 siapa tau tayar ni?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: siapa tau tayar ni?   Mon Aug 25 2014, 05:56

hi semua, nak kongsi artikel ni


tak sabar nak cuba tayar ni dan berlumba dengan kawan...cool lah..
Back to top Go down
popolan



Posts : 20
Points : 34
Join date : 2012-01-22

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Tue Aug 26 2014, 09:32

tujuan utama tayar ni adelah utk track je. klo korang minat nk test drive, blh lah p berlumba kt litar Subang. best kan. hihi
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Wed Aug 27 2014, 07:44

Saya berminat dengan Taayat michelin PILOT SPORT CUP 2 (PSC2), tapi tak byk maklumat di laman web, tak byk review juga. Saya ada tengok test pandu Porsche, tayar ini memberi lebih baik cengkaman, lap lebih cepat, dan lebih berkesan untuk pelepasan air.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Wed Aug 27 2014, 13:19

jika u mau boleh beli tayar semacam tayar ni dan punyai prestasi yang serupa..buat macam ni boleh jimat banyak duit..hehe
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Fri Aug 29 2014, 01:12

annely wrote:
Saya berminat dengan Taayat michelin PILOT SPORT CUP 2 (PSC2), tapi tak byk maklumat di laman web, tak byk review juga. Saya ada tengok test pandu Porsche, tayar ini memberi lebih baik cengkaman, lap lebih cepat, dan lebih berkesan untuk pelepasan air.

mmg kurang review kann masih baru produk ni dan juga kurang org guna sbb utama utk kete lumba jeee
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Fri Aug 29 2014, 03:20

popolan wrote:
tujuan utama tayar ni adelah utk track je. klo korang minat nk test drive, blh lah p berlumba kt litar Subang. best kan. hihi

best laaaa Very Happy skrg ade tayar yg paling cepat ni pertandingan mesti lebih menarik hehehe
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 62
Points : 76
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Fri Aug 29 2014, 04:12

tayar yg mempunyai prestasi yg serupa pon mesti ade perbezaan lah. x kan seratus peratus sama lah kan. ini kena berdasarkan pengalaman penggunaan lah.
Back to top Go down
kimsian86



Posts : 28
Points : 44
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Mon Oct 20 2014, 06:12

kat sini siapa dah pakai tayar Michelin PSC2 ? i dengar ttg review tayar ni sgt bagui kan ?
Back to top Go down
babydear80

avatar

Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Mon Oct 20 2014, 22:13

kimsian86 wrote:
kat sini siapa dah pakai tayar Michelin PSC2 ? i dengar ttg review tayar ni sgt bagui kan ?

nampak review.. tyre PSC 2 ni... dapt perform di jalan keadaan kering atau basah,..dua dua pun boleh
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 23
Points : 25
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Mon Oct 20 2014, 22:38

PSC2?? Terlalu high end lah! Tayar ni hanya diguna dalam perlumbaan atau iklan saja. Saya tak rasa ia sesuai untuk jalan malaysia. Bukan tu je, harga tayar ni memang lampau!
Back to top Go down
AnnabellaTan



Posts : 10
Points : 12
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Wed Oct 22 2014, 07:46

tengok video ni, 25 org biasa challenge beribuan daripada (Thailand, Australia, Philippines, Malaysia, Singapore and Indonesia) dlm MICHELIN's the right 2 race online challenge. jadi 25 org ni dpt peluang utk bertanding kat sepang sehari dan dp cuma tayar PSC2!

Back to top Go down
kimsian86



Posts : 28
Points : 44
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Thu Oct 23 2014, 06:20

missycheesie wrote:
PSC2?? Terlalu high end lah! Tayar ni hanya diguna dalam perlumbaan atau iklan saja. Saya tak rasa ia sesuai untuk jalan malaysia. Bukan tu je, harga tayar ni memang lampau!

Bro Posche juga sangat mahal tapi kenapa banyak orang masih beli? Tayar Michelin pun sama. Taukan tayar terdiri daripada lebih 200 jenis bahan-bahan? Jadi kesukaran ialah bagaimana nak campur bahan-bahan ni pada sukatan yang betul bagi menjamin keselamatan, pencengkaman dan perfomasi mileage. Banyak penyelidikan telah dibuat dan itulah sebabnya tayar Michelin tak murah. I dah baca banyak review, semua kata MICHELIN Pilot Sport Cup 2 kuat dan mudah dikontrol.
Back to top Go down
SusanChong007



Posts : 18
Points : 28
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   Fri Oct 24 2014, 05:43

kimsian86 wrote:
kat sini siapa dah pakai tayar Michelin PSC2 ? i dengar ttg review tayar ni sgt bagui kan ?

ya betui. review tayar ni agak best.. i pernah pakai Michlin XM2 dan P3ST.. sekarang ni pakai PS3.. rasa puas hati semua tayar jenama ni.. kawan i berlumba kat sepang hari tu, dah cuba tayar Michelin PSC2, katanya tayar ni agak kukuh dlm trek basah dan kering..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: siapa tau tayar ni?   

Back to top Go down
 
siapa tau tayar ni?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» (2014) Waifu of the Year

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Vehicles & Transportation :: Kelab Kenderaan-
Jump to: