BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Berapa limit data korang?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Berapa limit data korang?   Wed Aug 06 2014, 14:48

eh, nk tanya jap, biasa korang pakai brp gb data sebulan eh? cukup x data limit korang? ade pakai lebih drp limit sebelom reload x? hihi
sy ni pakai 4gb data sebulan, tp stiap bulan sampai minggu ketiga je data tu dh habis dh.. ahuhai... jd kena top up data lg lah, x murah pon tau. bbrp puluh eh. skrg ni bil sy pon seratus lebih sebulan. mahal kan?
sy ni kuat pakai data, sbb umah sy x de wifi lah, jd sy pakai hp download lagu2, tengok klip video dan byk lg lah.. jd data mesti x cukup lah kan..
Back to top Go down
ahkeok



Posts : 17
Points : 21
Join date : 2012-01-27

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Fri Aug 08 2014, 05:09

sekarang bill memang mahal!
i punya plan 3GB sebulan.
i guna fon i utk tgk youtube punya video dan juga sembang dgn kawan.
3GB agak cukup utk i,kadang2 saja kena tambah GB.
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Fri Aug 08 2014, 15:02

jika x ada data plan,ada smartfon pun x blh buat apa.
walaupun skr byk tempat ada free wifi,tapi byk tempat sgt lag,susah utk guna.
blh pilih plan yg murah sikit utk guna.
mcm i,baru beli satu iphone 5S,i sign up dgn celcom.
package i RM68 sebulan dgn 3GB data dan 60calls/sms,agak cukup utk i dan harga juga berpatutan!
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 62
Points : 76
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Sat Aug 09 2014, 01:23

gunalah free wifi...aku selalu guna wifi percuma di cafe cafe..macam starbuck tempat favourite ku..peednya pun baik...tempatnya pun sunyi..yg penting tak bazir duit..kalau nak tengok nyoutube, gunalah earphone la..
Back to top Go down
popolan



Posts : 20
Points : 34
Join date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Sat Aug 09 2014, 19:49

3GB data sangat cukup untuk aku sebagai seorang pelajar..aku hanya guna untuk fb whatsapp..chit chat sahaja..so tak makan banyak data…ada apa apa pelan yg lebih murah untuk 3GB data dan dengan panggilan/sms yg lebih banyak?
Back to top Go down
miniang



Posts : 59
Points : 65
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Sun Aug 10 2014, 13:14

popolan wrote:
3GB data sangat cukup untuk aku sebagai seorang pelajar..aku hanya guna untuk fb whatsapp..chit chat sahaja..so tak makan banyak data…ada apa apa pelan yg lebih murah untuk 3GB data dan dengan panggilan/sms yg lebih banyak?
Ini mmg paling murah punya plan utk 3GB di market skr.
Jika u perlu lbh byk call/sms,saja pilih plan yg offer byk calls/sms.
Tapi u perlukah begitu byk call dan sms?
Skr x byk orang guna lagi call dan sms,semua orang guna whatapps,wechat,fb,waze dan facetime,ni mmg senang.
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Tue Aug 12 2014, 02:54

miniang wrote:
popolan wrote:
3GB data sangat cukup untuk aku sebagai seorang pelajar..aku hanya guna untuk fb whatsapp..chit chat sahaja..so tak makan banyak data…ada apa apa pelan yg lebih murah untuk 3GB data dan dengan panggilan/sms yg lebih banyak?
Ini mmg paling murah punya plan utk 3GB di market skr.
Jika u perlu lbh byk call/sms,saja pilih plan yg offer byk calls/sms.
Tapi u perlukah begitu byk call dan sms?
Skr x byk orang guna lagi call dan sms,semua orang guna whatapps,wechat,fb,waze dan facetime,ni mmg senang.
ye, aku mmg setuju bhw kebykan org pakai apps percuma skrg, x de org yg pakai sms ataupon panggilan dh.
aku minat dgn pelan 5GB tu, sbb harga dia pon x lebih drp RM100. nnt lepas kontrak aku habis nk p tukar kpd pelan ni dh. huhu
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Thu Aug 21 2014, 07:16

Amboi...pelan data dah jadi topic perbualan...bukan semua syarikat telco boleh memuaskan permintaan seseorang...
tulah sebab mengapa orang ada komen lepas guna mana2 syarikat telekomunikasi ..semua tu berdasarkan pengalaman peribadi dalam menggunakan mana syarikat telekomunikasi..
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Thu Aug 21 2014, 16:38

Perbandingan antara pakej2 telco ni tak akan tamat punya..belum cuba belum tau..selepas cuba maka tau la baik ataupun tidak..Saya tau ada blogger yang membuat perbandingan tentang pakej2 antara syarikat lain2..boleh merujuk la kalau susah nak buat pilihan.. =)
http://www.broframestone.com/2014/08/pakej-telefon-malaysia-membebankan-pengguna/
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Fri Aug 22 2014, 22:35

Biasanya I jarang surf bila kat luar, subscribe data plan mungkin agar bazir..i jarang guna..rasa tak berbaloi..sekarang free Wifi memang ada..cafe memang ada bagi free wifi..tak perlu risau bila kat luar
Back to top Go down
lumberkereta



Posts : 33
Points : 41
Join date : 2011-05-03

PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   Sat Aug 23 2014, 13:43

Nana00 wrote:
Amboi...pelan data dah jadi topic perbualan...bukan semua syarikat telco boleh memuaskan permintaan seseorang...
tulah sebab mengapa orang ada komen lepas guna mana2 syarikat telekomunikasi ..semua tu  berdasarkan pengalaman peribadi dalam menggunakan mana syarikat telekomunikasi..

hey Nana00..perbandingan pelan sebelum sign up tu penting tau..bagi saya, saya ambil pelan Celcom yang bernilai RM68 sebulan..biasanya akan buat panggilan apabila kecemasan saje..3GB data tu memang best la..boleh online di mana2 sahaje..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa limit data korang?   

Back to top Go down
 
Berapa limit data korang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Bogen Amp Data
» Wind-up rat and limit Reverse
» Effect Veiler limit*
» Heres a link for tube data
» tube DG12H data

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Sembang-Sembang Kosong :: Cadangan-
Jump to: