BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kecederaan bila bermain bola sepak

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Kecederaan bila bermain bola sepak   Mon Dec 16 2013, 05:03

sy nie suka sgt bermain bola sepak lah!tp sy dh mencederakan kaki aku dlm satu pertandingan bbrp tahun yg lalu. kecederaan tue agak serius gak, ms tu jurulatih sy cuma bg sy benda Acti-tape tu jer. sampai skang, bila sy gi check X-ray 3 hari yg lepas, dan diketahui bhw sy dpt OA, yg disbbkan olh kecederaan tue. skrg nie kelajuan kehilangan rawan kaki sy adelah lebih cepat drp org lain yg sama usia dgn sy. korang tau x camne nk mengelakkan nie?
Back to top Go down
popolan



Posts : 20
Points : 34
Join date : 2012-01-22

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Tue Dec 17 2013, 07:27

i cadang u blh cuba buat stretching atau exercise utk mengelakkan Osteoarthritis tu. ade sesetengah terapi tu dpt bantu kaki wak, jd x begitu sakit.
Back to top Go down
Nana00

avatar

Posts : 45
Points : 59
Join date : 2013-10-12

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Tue Dec 17 2013, 16:01

Usialah yg menyebabkan ini berlaku..susah nak elaklah.Usia semakin bertambah akan mempunyai risiko yg lebih tingggi utk menghadapi Osteoarthritis. Tetapi pada masa kini semakin ramai golongan muda menghadapi Osteoarthritis. Syg juga menghadapi masalah Osteoarthritis Sekarang masalah sakit lutut syg semakin teruk,syg tak boleh membuat sebarang senaman, jalan pun susah... i ade jumpa urutan chinese tranditional tetapi sekrg masih sakit..
Back to top Go down
catwang

avatar

Posts : 62
Points : 76
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Wed Dec 18 2013, 20:20

Lutut saya sakit sangat dulu sebba cedera akibat main bola sepak. Baru-baru ni kawan saya pujuk saya try Live-well Ostesamin plus Chondroitin, mula-mula macam tak caya saja, tapi dah 3 bulan cuba, sekarang dah banyak lega. Hooray, saya dah boleh naik tangga rumah saya dan kaki tak sakit seperti dulu. cuba tengok kat sini: http://www.livewell2u.com/products.php?p=ostesamin
Back to top Go down
annely

avatar

Posts : 36
Points : 50
Join date : 2011-09-10

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Thu Dec 19 2013, 18:24

Osteoarthritis adalah disebabkan tulang rawan di belah sendi dah semakin haus akibat umur yang meningkat atau masalah kegemukan. Baik pi jumpa pakar doktor orthopedist, mereka akan beri nasihat yang paling baik untuk anda.
Back to top Go down
bazinga8888



Posts : 8
Points : 8
Join date : 2012-02-08

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Tue Dec 24 2013, 05:40

ek, cuba ngan GNC Triflex la, I dah makan lama, okay jer!
Back to top Go down
mikkesho



Posts : 49
Points : 61
Join date : 2011-09-13

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Mon Apr 14 2014, 08:21

catwang wrote:
Lutut saya sakit sangat dulu sebba cedera akibat main bola sepak. Baru-baru ni kawan saya pujuk saya try Live-well Ostesamin plus Chondroitin, mula-mula macam tak caya saja, tapi dah 3 bulan cuba, sekarang dah banyak lega. Hooray, saya dah boleh naik tangga rumah saya dan kaki tak sakit seperti dulu. cuba tengok kat sini: http://www.livewell2u.com/products.php?p=ostesamin
produk yg wak suggest tu best eh! aku dh makan Livewell Ostesamin selama 3 bulan dh. skrg kaki rasa x begitu sakit dh, x de masalah bila nk lari jg. hihi. ade ape cara yg lain utk merawat kesakitan lutut x?
Back to top Go down
louiskee

avatar

Posts : 6
Points : 6
Join date : 2012-08-14

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Tue Apr 15 2014, 04:37

Lutut saya sakit, sebab tu saya makan osteasamin/glucosamine, tapi tak selalu makan, asyik lupa makan Dah 3 bulan dah, ada baik sikit tapi lambatlah kesannya.
Back to top Go down
jenniesaw



Posts : 14
Points : 14
Join date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Tue Apr 15 2014, 13:41

Bagi sy makan supplement cuma sia-sia je,langsung tak ada fungsi..jika sakit makan painkiller,inilah cara yg paling senang dan cepat
Back to top Go down
ahkeok



Posts : 17
Points : 21
Join date : 2012-01-27

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Wed Apr 16 2014, 22:46

lutut i pun selalu rasa sakit sebelom ni. tp lepas tu i mula makan Livewell Ostesamin, member i yg intro tu. stiap ari makan 2 kali je, sekali makan 2 biji lah. skrg lutut i ni mmg pulih dh, x kan rasa sakit selalu, at least blh jln2 lah skrg ni. tengok....blogger ni pon bincang ttg produk ni, utk sesiape yg minat blh baca lah Smile
http://www.wendypua.com/2014/04/women-have-higher-chance-to-have.html
Back to top Go down
Corneyjok

avatar

Posts : 25
Points : 32
Join date : 2011-05-12

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Thu Apr 17 2014, 23:56

louiskee wrote:
Lutut saya sakit, sebab tu saya  makan osteasamin/glucosamine, tapi tak selalu makan, asyik lupa makan Dah 3 bulan dah, ada baik sikit tapi lambatlah kesannya.

u ada makan supplement , baiknya jika u boleh makan hari2 dgn masa yang sama, mesti ada kesan lebih baik.
saya pun makan berbiji-biji supplement, untuk kesihatan, kenala rajin sikit.
Back to top Go down
bishopten



Posts : 7
Points : 9
Join date : 2012-03-29

PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   Fri Apr 18 2014, 01:57

Saya setuju bahawa supplement memang bagus, jika boleh buat senaman seperti Qi gong, Urut dan jalan2 lagi bagus
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kecederaan bila bermain bola sepak   

Back to top Go down
 
Kecederaan bila bermain bola sepak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Sports, Recreation & Hobby :: Bola Sepak-
Jump to: