BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Terperanjat dgn isu rokok putih nie

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
telini



Posts : 2
Points : 4
Join date : 2012-08-02

PostSubject: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Mon Dec 09 2013, 10:23

Hie kekawan semua,
Ni ak dpt dr 1 blog kelmarin , http://says.com/my/news/rokok-tak-sah-john-diseludup-dan-bukan-hasil-malaysia terasa nk kongsi dgn semua. Sampai tahap serius dh ke? Kalo tk nk terpedaya, bacalah..

Ape2 pon, kegiatan sebegini mmg sdh liar di kalangan semua, membr ak pun beli rokok seludup dh.. brand Luffman ngn Era. 4inggit je katanya, murah tu tapi jaga2 lah.. membeli rokok putih nie dh mmg sumbang kt kongsi gelap tu..lambat laun kita plak yg kena.

Back to top Go down
timthor



Posts : 4
Points : 4
Join date : 2012-03-19

PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Tue Dec 10 2013, 05:25

Jgn beli rokok haram mcm nie… kita tak tau duit kita g mana….. menyumbang kea rah pengganas mana kita tahu…. Dah lah jgn support rokok seludup mcm nie…. Fikir baik2 sblom beli
Kita slalu complain pasal Negara kita….banyak jenayah.. so korg xpayah lah jadi penyumbang
Membeli rokok seludup ni pun dikira jenayah gak lah …..
Back to top Go down
tipupaper



Posts : 8
Points : 12
Join date : 2011-10-10

PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Wed Dec 11 2013, 12:15

http://www.beritaterkini.my/kenaikan-harga-rokok-naik-2013 harga rokok melantun ! tak mampu ak nk beli doh… dulu RM 6 …sekarang RM 12 .. giler doh… baik henti je la…
Back to top Go down
vitkk007



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2012-03-31

PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Thu Dec 12 2013, 04:47

Rokok tu bkn jenayah lh… kwn ak dh isap rokok murah bertahun tahun dh, tak kan dia plk nk menjahanamkn komuniti ? tul ? tp, biar betul rokok putih ni sumber pendapatan pengganas. Isu serius tu gak.. kalo nye pun, stakat 4 inggit sekotak nk dpt untung brape lah…
Back to top Go down
vivivi



Posts : 7
Points : 7
Join date : 2012-02-08

PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Fri Dec 13 2013, 00:11

Rasanya mcm tak tepat sgt je fakta nie…. Rokok rm4 inggit..yg untung dia berapa je sgt dpt tolong pengganas…………….hummmm xpaham aku…… rasam mcm nie paling kelakar lahhhh…….

Lagipun byk lah gak kedai2 jual rokok nie secara haram…….

Org beli rokok mcm nie sbb murah lahhh
Back to top Go down
volkswage



Posts : 9
Points : 11
Join date : 2011-10-01

PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Fri Dec 13 2013, 14:11

Hahaha… ni sempoi.. aku dulu isap rokok johnnn.. rasa sebiji dunhilllllll
Time tu kegwatan belaku hahaha…rokok lain mahal gileeeeee

Boleh than lahh murah… sbb ramai ckp buatan msia….. sedappppppp
Sap kepul2 hahaha….. tapi susah lah beza sbb kt kotak
Dia mmg mcm ori
Siap ada Malaysian Stamp Duty Paid' lagi
......mcm mana tu????
Back to top Go down
babydear80



Posts : 21
Points : 23
Join date : 2011-05-27

PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   Sat Dec 14 2013, 14:57

kalau nak tahu…………
Kos yang tinggi bagi rokok antara punca lebihan dalam palsu rokok diseludup ke negara
Selain tu, permintaan daripada pekerja asing di M'sia jugak
faktor mngapa akhir-akhir ni terdapat banyak berita penyeludupan rokok haram ke negara ini.

denda dia 10ribu babeeeeee.... gilaaaaaaaaaaaaa
aku nasihat benti kanlah...sbb boleh kena penjara sekali tau

untuk kebaikan..n kesihatan... katakan xpayah pada rokok seludup..cewahhhh
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Terperanjat dgn isu rokok putih nie   

Back to top Go down
 
Terperanjat dgn isu rokok putih nie
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» blackberry 8520 APP ERROR 523..DONE

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Request Movie,Video Clip,Mp3,Software dll :: Others-
Jump to: