BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
BarneyLim007



Posts : 19
Points : 27
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.    Mon Mar 04 2013, 08:57

Sekarang byk syarikat hanya tengok cerificate.. maknanya kita kena belajar byk baru dpt kerja yg baik.. i juga ingin mengambil kursus perniagaan sambil bekerja.. anggap kelas part time saya.. tapi, i macam dah keliru ni.. sebab tak tahu cam mana utk melilih universiti ataupun college. apa yg paling penting perlu utk dipertimbangkan ?
Back to top Go down
josephchia8888



Posts : 19
Points : 33
Join date : 2012-11-01

PostSubject: Re: Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.    Tue Mar 05 2013, 03:31

BarneyLim007 wrote:
Sekarang byk syarikat hanya tengok cerificate.. maknanya kita kena belajar byk baru dpt kerja yg baik.. i juga ingin mengambil kursus perniagaan sambil bekerja.. anggap kelas part time saya.. tapi, i macam dah keliru ni.. sebab tak tahu cam mana utk melilih universiti ataupun college. apa yg paling penting perlu utk dipertimbangkan ?

Bagi saya , perkara yg penting adalah timetable dia...tak boleh crash dgn working hour. Kena lebih fleksible.Selain tu lokasi university jugak sgt penting, janganlah pilih yg jauh2 nanti traffic jam lewat pulak. University punye reputasi jugak amat penting, banyak syarikat cuma akan tengok sijil saje. Kalao x ada sijil yg betull..susah dpt kerja nanti ! Kena juga tengok yuran university tersebut supaya dik x kan bayar dgn susah nanti . Inilah perkara yg dik kena ingat sebelum pilih uni.
Back to top Go down
BarneyLim007



Posts : 19
Points : 27
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.    Wed Mar 06 2013, 01:42

betui juga.. lebih baik kalo ada kursus seperti business administration utk dewasa macam saya. sebab i hanya ada masa selepas bekerja. kolej ataupun universiti yg mana ada kursus cam ni ?
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 23
Points : 25
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.    Thu Mar 07 2013, 10:05

Ya memang! Sejak akta Minumum Wage itu, lagi susah nak dapat promotion sudah ni!

Oleh itu, bagi yang tak mempunyai degree, baguslah lanjutkan pelajaran sambil bekerja. Aku ingat Business Admin-lah yang paling sesuai. Pelik juga kan kalau terpelajar perkara yang tak dapat diaplikasikan.

Untuk kursus ini, saya fikir Inti College mempunyai reputasi yang baik. Ini adalah kerana ia bekerjasama dengan University of Hertforshire, UK dalam menawarkan kursus 3+0 pada hujung minggu dan waktu malam!

Lihatlah ini untuk rujukan: http://newinti.edu.my/main/academic_programmes/continuing-education-programme/ba-hons-in-business-administration-30-evening-degree-programme
Back to top Go down
Undertaker

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-10-12

PostSubject: Re: Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.    Fri Mar 08 2013, 06:54

Pernah x dengar inti kolej subang yg baru saja renovate?Ia mempunyai wifi di sekeliling kampus.Dan jugak kolej tersebut mempunyai security yg bagus. Memang banyak kes rompak di sekitar kampus kalao tidak mempunyai security. Kolej tersebut juga mempunyai hostel kalao anda tinggal di outstation. Semua facilities adalah baru dan modern.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.    

Back to top Go down
 
Sambil kerja, sambil belajar kursus perniagaan.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Business & Economies :: Bincang-Bincang Perniagaan-
Jump to: