BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SusanChong007



Posts : 18
Points : 28
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    Mon Nov 05 2012, 08:37

Sy suka akan condo kat Sri Putramas, KL. Harganya sekarang ialah RM450k, tapi gaji saya hanya RM10k. Ingin tanya, kalo kali ni kali pertama sy memohon penjaman kerumahan, boleh x sy mendapat loan/mortgage sebanyak 100% ?
Back to top Go down
josephchia8888



Posts : 19
Points : 33
Join date : 2012-11-01

PostSubject: Re: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    Tue Nov 06 2012, 05:29

Sri Putramas? kondo baru keh?x pernah dengar ada 100% pinjaman pun.....kalao 100% mesti semua orang rebut ni..i rasa semua bank macam sama pakej saje kecuali pembayaran balik & fleksibiliti bank tu saje kan?

SusanChong007 wrote:
Sy suka akan condo kat Sri Putramas, KL. Harganya sekarang ialah RM450k, tapi gaji saya hanya RM10k. Ingin tanya, kalo kali ni kali pertama sy memohon penjaman kerumahan, boleh x sy mendapat loan/mortgage sebanyak 100% ?
Back to top Go down
SusanChong007



Posts : 18
Points : 28
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    Tue Nov 06 2012, 14:34

Ada agent bagi tau sy ada 100% pinjaman lah, i pun tak pasti nk beli atau x, sebab beberapa bank tempatan ckp bahawa kita perlu mengemukan byk dokumen. macam rumit aje..
Back to top Go down
josephchia8888



Posts : 19
Points : 33
Join date : 2012-11-01

PostSubject: Re: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    Thu Nov 08 2012, 02:46

susahnya.......

SusanChong007 wrote:
Ada agent bagi tau sy ada 100% pinjaman lah, i pun tak pasti nk beli atau x, sebab beberapa bank tempatan ckp bahawa kita perlu mengemukan byk dokumen. macam rumit aje..
Back to top Go down
sasatan



Posts : 9
Points : 11
Join date : 2012-02-10

PostSubject: Re: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    Thu Nov 08 2012, 08:40

100% pinjam mmglah susah.. kena patient kan.. i dah cuba ni Citibank Online Indicative Approval .. mmg lah cepat tahu samada u sesuai utk meminjam loan x.. x payah tunggu sana sini, bazir masa shj..


https://www.citibank.com.my/english/docs/forms/loans/online-indicative-approval-calculator.htm?eOfferCode=MYHLLNOIA
Back to top Go down
missycheesie



Posts : 23
Points : 25
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    Thu Nov 08 2012, 14:55

sasatan wrote:
100% pinjam mmglah susah.. kena patient kan.. i dah cuba ni Citibank Online Indicative Approval .. mmg lah cepat tahu samada u sesuai utk meminjam loan x.. x payah tunggu sana sini, bazir masa shj..


https://www.citibank.com.my/english/docs/forms/loans/online-indicative-approval-calculator.htm?eOfferCode=MYHLLNOIA

tadi sudah cuba. Yg pentingnya mereka cepat balaskan sy. haha.. boleh tahan la.. sebab senang diguna dan user friendly. korang blh cuba Citibank Online Indicative Approval ni. semasa isi borang tu, dia tanya nama developer and projek yg saya minat. Katanya mereka akan track status projek tersebut.. rasa lebih selamat lah jika tahu status kan. alangkah baik jika semua bank buat tool cam tu.. mmg cepat dan senang.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?    

Back to top Go down
 
Ada pinjaman kerumahan yg sebanyak 100% tak ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Property :: Rumah/Tanah Untuk Disewa-
Jump to: