BELL FORUM

Sembang-sembang kosong
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 RON 95 tiada masalah.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: RON 95 tiada masalah.   Wed May 18 2011, 03:54

http://www.bmwclubmalaysia.com/forums/showthread.php?41424-Petronas-RON95-extra-can-be-used-pls-share-your-experience

Beberapa individual telah buktikan primax 95 xtra boleh diguna atas pelbagai kereta. Kereta se mewah BMW terbaru pun tiada masalah yang dikhabari. Rasanya kalau benar, tak payah susah2 pilih petrol. Razz
Back to top Go down
Skitfrag



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-23

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Mon May 23 2011, 03:59

Ok la, percaya sikit, tapi selagi harge tak naik lebih daripada RM2 per liter saya dah puas. Tak payah la sengsara selepas tu.
Back to top Go down
tatatata230



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-24

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Tue May 24 2011, 05:00

Saya dah guna Primax 95 Xtra start dari mereka launching. Sampai sekarang tak ada apa-apa masalah pun. Mungkin la saya guna kereta kecil ! Keke..
Back to top Go down
matttan86



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-20

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Tue May 24 2011, 05:31

Wah.... jadi ada hal ke kalau kereta mahal guna ron 95? ada perbezaan kalo guna minyak lain?
Back to top Go down
Skitfrag



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-23

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Wed May 25 2011, 03:19

So selepas ni adekah kau ni akan masih akan guna primax 95 xtra tu utk kereta engkua?
Back to top Go down
tatatata230



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-24

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Thu May 26 2011, 03:50

Buat apa tak guna! Itu petronas sudah mention awal mereka ada guna F1 teknologi dan harga mereka adalah sama dengan Ron 95 yang lain.
Back to top Go down
stephchow86



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-17

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Fri May 27 2011, 01:19


I will pump either petronas or esso because esso and petronas' mesra card can use for points redemption hahaha.
Back to top Go down
Skitfrag



Posts : 3
Points : 3
Join date : 2011-05-23

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Fri May 27 2011, 06:00

Magic potion for petrol using F1 technology for what again? these days companies like these really have nothing better to do but play with petrol......
http://www.nst.com.my/nst/articles/31max/Article/ silent
Back to top Go down
lplp68



Posts : 4
Points : 5
Join date : 2011-05-28

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Sat May 28 2011, 01:29

Skitfrag wrote:
Magic potion for petrol using F1 technology for what again? these days companies like these really have nothing better to do but play with petrol......
http://www.nst.com.my/nst/articles/31max/Article/ silent

Interesting articles..spent 2 yrs to research for this magic potion haha..now for sure will try it out lol…
Back to top Go down
jingking



Posts : 2
Points : 2
Join date : 2011-05-20

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Mon May 30 2011, 05:52

http://apps.facebook.com/savingsalltheway/
Kamu semua masih ingat benda ni tak? Hari ni hari terakhir so kalau nak support jangan lupa ye.
Back to top Go down
klsa56



Posts : 1
Points : 1
Join date : 2011-05-31

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Tue May 31 2011, 04:36

Adakah kamu adalah salah satu winner bagi Ipad 2 Primax 95 Xtra ???? Semak result mereka di sini!!! Mungkin kamu telah dapat….cepat cepat! Kawan saya menanti result ni dah lama!!

http://www.facebook.com/petronasbrands
Back to top Go down
niki minah

avatar

Posts : 27
Points : 40
Join date : 2011-04-05

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Tue May 31 2011, 11:15

jingking wrote:
http://apps.facebook.com/savingsalltheway/
Kamu semua masih ingat benda ni tak? Hari ni hari terakhir so kalau nak support jangan lupa ye.

kan aku dah cakap awal2 lagi yg si paul tan tu sure menang kat petronas primax 95 xtra race..hah skrg caya tak lol!
Back to top Go down
kimsian86



Posts : 28
Points : 44
Join date : 2011-09-11

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Fri Sep 07 2012, 03:46

Hey guys, have u heard of Whatchuwant – Pimp My Ride this great deal? When i went shopping today, i just heard that we can win gadgets prizes worth over RM10,000 daily. Best part is that we can get the chance to pimp our ride only on TODAY!!! Yes, Pimp My Ride only on TODAY! Hahaha… You know, if we were selected, we can get the chance to be featured on MTV Pimp My Ride! Oh my god, isn’t that too awesome? Let’s not talk so much here, better get hurry up to dial *128#, just pick a pack and win great prizes. Well, check here for more info http://xpax.com.my/whatchuwant.php
Back to top Go down
BarneyLim007



Posts : 19
Points : 27
Join date : 2011-04-11

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Wed Oct 10 2012, 08:39

Baru je tahu pemenang Whatchuwant MTV Pimp my ride itu ialah Mohd Zariq dari Kuantan, Pahang.. Ish, buat sy geram je.. 
baik sy dial *128# juga sekarang, kalo dpt memenangi ape ape daripada Xpax, maka puas la hati saya.. haha.. 
oh, bagi korang tau whatchuwant ni ada 6 pak utk dipilih, lepas pilih pack, baru ade peluang utk memenangi hiadiah gajet sebanyak RM10k
Back to top Go down
burginger

avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 2011-05-18

PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   Wed Oct 10 2012, 12:19

oo korang cakap pasal ni yer...ingatkan blh dapat kereta BMW pulak kekekek..

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: RON 95 tiada masalah.   

Back to top Go down
 
RON 95 tiada masalah.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BELL FORUM  :: Vehicles & Transportation :: Kelab Kenderaan-
Jump to: